POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND

Laudrup om fixade matcher: "Inga problem att betala för seger"

Foto: Scanpix

Michael Laudrup

Michael Laudrup gillar inte läggmatcher – men att betala motståndarlag för att vinna är en helt annan sak.

- Jag ser inte problemet med det, säger dansken till BBC.

Den europeiska fotbollen har drabbats av en rad skandaler de senaste åren, där olika klubbar och enskilda spelare anklagats för att medvetet ha förlorat, till följd av mutor. Swanseas manager Michael Laudrup fördömer det beteendet – men tycker samtidigt att begreppet "riggade matcher" bör nyanseras.

- Om vi i Swansea möter ett lag i den sista omgången och ett tredje lag vill ge oss pengar som en morot för att plocka tre poäng, då ser jag inte problemet, säger han till BBC.

Därmed tycks dansken ha trampat rejält i klaveret, för brittiska FA delar inte alls hans syn på saken. I ett skriftligt utlåtande till BBC kommenterar fotbollförbundet att alla ekonomiska påtryckningar ska beivras, oavsett vilket matchresultat man som utomstående försöker uppmuntra. Något som även står tydligt reglerat i regelverket.

Laudrup påpekar dock att han inte under några som helst omständigheter kan acceptera ett lag som går med på att förlora på grund av en muta. Fotboll ska alltid handla om att försöka vinna.

- Att säga jag är emot läggmatcher är lika självklart som att det är fredag idag. Det är uppenbart. I Spanien är det vanligt att representanter från klubbar kommer med portföljer till ligakonkurrenter i de sista omgångarna. Men dessa portföljer är en uppmuntran till seger, och det är en helt annan sak. Jag tycker att det finns olika grader av den här problematiken, där det ena är mycket värre än det andra.

Publicerad 2012-09-21 kl 13:40
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå