Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Lazio rasar mot Mancinis fula trick: "Sådär gör man inte"

Foto: Scanpix

Roberto Mancini får hård kritik från Lazio.

Lazios sportchef Igli Tare är inte nöjd med hur Manchester City snodde åt sig en av deras talanger.

- Mancini agerade oärligt. Sådär gör man bara inte, säger han till Gazzetta dello Sport.

Manchester City har gjort klart med sjuttonårige Laziospelaren Vlad Marin. Men värvningen är inte en överenskommelse mellan klubbarna.

- Han kan gå till City. Mancini agerade oärligt. Han kunde ha ringt och pratat med oss. Sådär gör man bara inte, säger Lazios Igli Tare till Gazzetta dello Sport.

Anledningen till sportchefens ilska är att City gått bakom ryggen på Lazio och pratat direkt med den sjuttonårige rumänen. Enligt den italienska tidningen har Roberto Mancini och andretränaren Attilio Lombardo närmat sig spelaren under en ungdomsturnering i Italian.

Tare riktar även irritation mot det italienska systemet där klubblagen inte kan skydda sina talanger ifrån lockande A-lagskontrakt hos de engelska klubbarna.

- Sanningen är att de nuvarande reglerna för unga spelare i Italien måste förändras.

De italienska klubbarna får inte skriva proffskontrakt med minderåriga spelare och därför kommer City undan med deras värvning av Marin. Och klubben behöver kan även komma undan med en övergångsumma på blott 500 tusen euro, fyra miljoner svenska kronor.

Det är heller inte första gången som Lazio rasar över att en Manchesterklubb snor åt sig en spelare. Senaste gången var det Manchester United som värvade en ung Federico Macheda.

Publicerad 2012-08-05 kl 13:39
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons