Leeds föll efter skräcktackling - Lukaku målskytt för Chelsea

Leeds har det fortsatt tungt i Premier Leagues bottenstrid.
Daniel James skräcktackling följdes av en 0-3-förlust mot Chelsea när Romelu Lukaku nätade på nytt.

Chelsea kom till onsdagens bortamatch mot Leeds med endast en vinst på sina fem senaste Premier League-matcher. Nu var Londonlaget ute efter att befästa sin tredjeplats i kampen om Champions League-platserna, samtidigt som Leeds var ute efter tre blytunga poäng i bottenstriden.

Då fick Chelsea en drömstart när Mason Mount tryckte upp 0-1 i nättaket på en passning från Reece James redan i den fjärde minuten.

Än värre blev det för Leeds när Daniel James satte in en våldsam tackling på Matteo Kovacic och fick syna det röda kortet efter 24 minuter. Detta sedan James träffat Kovacic med dobbarna på fotleden. Leeds fick därmed en spelare direkt utvisad i första halvlek för andra matchen i rad efter Luke Aylings röda kort mot Arsenal senast.

Kovacic spelade vidare i några minuter innan han linkade av för egen maskin och ersattes av Ruben Loftus-Cheek.

Christian Pulisic dubblade därefter Chelseas ledning i början på andra halvlek innan Romelu Lukaku fastställde slutresultatet till 0-3 i slutminuterna. Belgaren har nu gjort tre mål på sina två senaste matcher efter dubbla fullträffar mot Wolves senast.

Chelsea har nu åtta poäng ner till Tottenham på femteplatsen i Premier League. Leeds är kvar under strecket på 34 poäng.

Publicerad 2022-05-11 kl 22:31