POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND

Leeds närmare en försäljning – då dök köparens aktiekurs

Leeds United är på väg att säljas.
Riskkapitalbolaget GFH Capital från Dubai har bekräftat att man ska vara med i ett köp av Leeds.
Vilket fick GFH:s aktier att sjunka.

Ända sedan i slutet av maj har det spekulerats i att ägaren Ken Bates ska sälja Leeds United, eftersom klubben då medgav att man förde förhandlingar med olika intressenter och sedan även gav en part exklusivitet när det gäller ett köp.

Men hela sommarn gick utan att något hände, och managern Neil Warnock kunde inte värva som tänkt.

Kanske blir det annat nu? I morse bekräftade det Dubai-baserade riskkapitalbolaget GFH Capital att man skrivit ett avtal om att genomföra affären att köpa Leeds City Holdings, som är det bolag som äger Leeds United.

- Beroende på en överenskommelse om sekretess så kan inte fler detaljer om transaktionen ges, skrev GHF Capital i sitt meddelande till börsen i Bahrain.

Flera av de ledande personerna i GFH Capital har varit Leeds-ägaren Ken Bates gäster vid olika tillfällen, senast i lördags då Leeds slog Nottingham med 2-1.

Även om GFH Capital målar upp en ljus bild i sitt brev till börsen så föll förtagets aktiekrus med 1,37 procent, enligt Reuters.

Gulf Daily News har haft citat från anonyma källor om den förestående affären där investerarna tror att ett köp av ett skuldfritt Leeds United är rätt väg:

-  Det är en fantastisk affär. Det är en bra investering eftersom det är en av de sex mest populära klubbarna i landet. Som det är nu så har klubben inga skulder. Det enda är att man är skyldig är för en hyra (av arenan och träningsanläggningen), men det är ingen stor sak.

-  Senaste året tjänade man 4-5 miljoner pund (40-50 miljoner kronor) och som varumärke är man nästan i nivå med klubbarna i Premier League. Om man når Premier League så gör det investeringen så mycket bättre.

Ändå sedan Leeds missade Champions League våren 2002 har man haft ekonomiska problem som till slut ledde till konkurs och där ägaren Ken bates lyckades bli av med skulderna och ändå köpa tillbaka klubben. I samband med klubbens fria fall sålde man bland annat arenan Elland Road och träningsanläggningen men fick hyra dem under lång tid.

Frågan är om ett eventuellt köp kan få fansen med sig? Protesterna mot Ken Bates har de senaste åren varit regelbundna och Leeds har tappat publik efter att man hela tiden sålt av sina stjärnor utan att ersätta dem.

Ännu är det oklart om det är GFH Capital som köper Leeds eller om riskkapitalisterna bara representerar någon annan köpare. Det har ryktats både om kopplingar till Kuwait och Bahrain. Klubben har inte bekräftat något men Ken Bates sade nyligen:

-  Vi har kommit långt i våra diskussioner men det finns en del teknikaliteter som måste lösas. De potentiella investerarna försöker nu lösa detta snarast.

-  När de kommer in vill de göra affären till en succé och för att lyckas med det måste man göra ett grundligt arbete. Bägge parter grämer sig över att man missade transferfönstret i augusti på grund av faktorer som vi inte kunde kontrollera. Men vi håller redan på att planera januarifönstret.

Läs GFH Capitals pressrelease

Publicerad 2012-09-27 kl 10:43
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto