Leeds skräll - slog ut Spurs ur FA-cupen

Leeds stod för en skräll i FA-cupen när man slog ut Tottenham ur FA-cupen.

Efter en kvart tog Leeds ledningen ganska plötsligt. Michael Brown slog en långboll som hamnade hos Varney som satte fart längs vänster sida av Tottenhams planhalva innan han hittade en lucka bredvid Friedel och satte bollen intill stolpen.

Och det var Leeds som skulle noteras för nästa mål också. Fem minuter in i andra halvlek hittade Leeds en öppning i Spurs försvar och Diouf spelade fram McCormack som ökade tempot och skruvade in ett vänsterskott bakom Friedel som inte når bollen.

Bara ett par minuter senare fick Clint Dempsey en jättechans att reducera men missar från nära håll.Några minuter efter jättemissen fick Dempsey en ny chans när han förlängde Bales nick med huvudet och kunde reducera till  1-2.

I 90:e minuten fick Spurs en jättechans att kvittera när Assou-Ekotto slog en fin passning till inhoppande Obika som tog emot fint och hade ett perfekt läge att kvittera. Men en sista desperat tackling av Peltier gör att han hinner komma ivägen och bollen gick över ribban.

Tottenham tryckte på med allt de hade i slutminuterna men Leeds höll undan och är klart för femte rundan i FA-cupen.

Publicerad 2013-01-27 kl 16:57