POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
CHAMPIONSHIP
1v

Leeds-spelare stängs av i sex veckor – spelade på egna matcher: ”Vi är väldigt besvikna av bestraffningen”

Foto: Scanpix

Leeds United-spelaren Jordan Stevens stängs av i sex veckor från alla aktiviteter med klubben.
Detta efter att han lagt inte mindre än 59 olika bet, trots att det är förbjudet enligt FA:s regler.
vi väldigt besvikna av FA:s val av bestraffning” säger Leeds i ett uttalande.

Leeds Unitedspelaren Jordan Stevens kommer att stängas av i de kommande sex veckorna från alla aktiviteter med klubben. Det meddelade det engelska fotbollförbundet på tisdagen.

Engelska FA har funnit att den 19-årige Stevens har lagt ett antal spel på utkomsten av flera matcher, samt andra mindre bet på spelares insatser i olika matcher. Sammanlagt ska mittfältaren lagt 59 bet, där 23 av dem har varit på matcher han själv har deltagit i.

Stevens har erkänt till förseelsen och medger även att han kände till reglerna angående spel som professionell fotbollsspelare, som säger att man inte får lägga spel på fotbollsmatcher.

Avstängningen blir i sammanhanget mild, enligt FA, då Stevens har lagt små summor i spelen. Hans unga ålder har också tagits i hänseende.

”Medan vi fullt inser betydelsen av FA:s roll som beskyddare av integritet av spelet är vi väldigt besvikna av FA:s val av bestraffning. Att hindra en ung fotbollsspelare från att ta del av alla fotbollsaktiviteter i en så viktig del av hans karriär är en orimligt straff efter ett dumt misstag av en ung spelare.” säger Leedsdirektören Angus Kinnear i ett uttalande.

”Vi är särskilt besvikna att sanktionen var bestämt av två före detta spelare som vi hoppades kunde förstå betydelsen av deras beslut.”

Stevens kommer att vara avstängd från allt spel och träning fram till den 10 oktober och kommer även bötfällas 1200 pund.

Publicerad 2019-09-10 kl 14:01
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå