Leeds tog första PL-segern sedan 2004 - i målrysare mot Fulham

Leeds föll sent med 4-3 i premiären mot Liverpool förra veckan.
Under lördagen tog man revansch när man istället besegrade Fulham med 4-3.
Segern är lagets första PL-vinst sedan 10 april 2004.

Under lördagen möttes Premier League-nykomlingarna Leeds och Fulham på Elland Road. De båda åkte på förluster i sina ligapremiärer förra veckan; Leeds med en sen förlust 4-3-förlust mot Liverpool och Fulham med en 3-0-förlust mot Arsenal.

Båda lagen var därför ute efter sina första Premier League-poäng för säsongen.

Leeds fick en drömstart på matchen då Helder Costa redan efter fem minuter gav hemmalaget ledningen. På en offensiv hörna från Kalvin Phillips nådde bollen fram till högerbacken Helder Costa vid bortre stolpen - som tog emot och dundrade in 1-0 via ribban.

Men i den 34:e minuten kvitterade Fulham genom fjolårets skytteligavinnare i Championship, Aleksandar Mitrovic. Leeds-backen Robin Koch fällde Fulhams vänsterback Joe Bryan i eget straffområde och domaren dömde straff till bortalaget. Mitrovic klev fram till straffpunkten och sköt säkert in 1-1.

Strax innan halvtid skulle Leeds återta ledningen, dock. Samme Bryan som blev nedriven för att ge Fulham straff, rev ner Leeds-anfallaren Patrick Bamford i eget straffområde för att orsaka straff till Leeds. Polacken Mateusz Klitch förvaltade straffen och satte 2-1 mitt i målet.

I inledningen av den andra halvleken utökade Leeds sin ledning. Klitch hittade anfallaren Patrick Bamford i djupled, som tog emot på ett och placerade in 3-1 i bortre bakom Alphonse Areola i Fulham-målet.

Fem minuter senare gjorde Leeds även 4-1. Bamford drev fram längs vänsterkanten innan han hittade Helder Costa med ett inlägg vid straffpunkten i Fulhams straffområde - som dunkade in 4-1 i nättaket.

Men Fulham gav snabbt svar på 4-1-målet. Bara minuterna senare reducerade Fulham siffrorna. Andre Anguissa hittade Bobby Decordova-Reid i djupled, som sköt rullade in 4-3 vid bortre stolpen bakom Illan Meslier i Leeds-målet. Fem minuter efter 4-2-målet reducerade Fulham återigen, denna gången genom Aleksandar Mitrovic med serbens andra mål i matchen. Högerbacken Kenny Tete hittade Mitrovic på ett inlägg, som nådde högst och nickade in 4-3 för att sätta press på Leeds.

Men det räckte inte till. Trots en slutforcering från Fulham kunde Leeds försvara sig och härda ut för att ta sin första trepoängare i Premier League sedan 10 april 2004.

Segern innebär att man klättrar upp till 9:e plats i tabellen, samtidigt som Fulham trillar ner till nästsista plats. Härnäst möter Leeds Sheffield United på bortaplan, och för Fulham möter Aston Villa hemma.