Leeds tog viktig seger i toppmötet - Jansson i plågor efter nedsparkning

Championship

Efter tre raka förluster var Leeds under fredagskvällen tillbaka på vinnarspåret med 2-0 mot Derby.
I slutsekunderna sparkades Pontus Jansson ner av Martyn Waghorn, och svensken vred sig i plågor.

Mycket av förspelet till toppmötet mellan Leeds och Derby kom att handla om "spion-gate", där hemmalagets manager Marcelo Bielsa skickat en spion till gästernas träningsanläggning. Det hela fick Derby-managern Frank Lampard att ilskna till.

Väl framme på Elland Road tog de båda tränarna varandra i hand och verkade ha lagt incidenten bakom sig. Matchen slutade med en hyfsat komfortabel seger för Leeds, som därmed tog årets första seger.

Hemmalaget tog ledningen efter 20 minuter när Jack Aidan Clarke slog ett fint, lågt inlägg som lagets skyttekung Kemar Roofe styrde in i mål fram till 1-0. Direkt i den andra halvleken utökade Leeds när Jack Harrisson stötte in 2-0 från nära håll.

Pontus Jansson startade som vanligt för hemmalaget och spelade 90 minuter i 2-0-vinsten. Det sista som hände i matchen var att svensken tog emot en boll och fintade bort Derbys Martyn Waghorn. I samband med finten sparkades Jansson fult ner av Waghorn. Svensken vred sig i plågor och ilsknade sedan till och skrek mot Waghorn - som klarade sig med ett gult kort. När domaren i samband med situationen blåste för matchslut la sig Jansson på nytt ner på planen och läkarteamet fick komma in. Mittbacken tog sig för sitt högra knä efter smällen.

Segern var viktig för Leeds efter två raka förluster i ligan, och en i FA-cupen. Laget toppar Championship med fem poäng före Norwich, som möter toppkonkurrenten West Brom under lördagen.