Leeds vinnare i Yorkshire-derbyt - Jansson med och nollade rivalen

Championship

Seger I rivalmötet – och fortsatt häng på en PL-plats.
Pontus Jansson spelade från start Leeds tog en blytung seger på lördagen.

Leeds jakt på en plats i nästa års Premier League fortsätter. På lördagen ställdes man mot rivalen och toppkonkurrenten Sheffield Wednesday i ett högintressant Yorkshire-derby. Över 35 000 personer hade löst biljetter in till Elland Road – och majoriteten av dem fick jubla efter det att slutsignalen ljöd.

Hemmalaget, med Pontus Jansson som mittback under 90 minuter, vann matchen med 1-0 efter att Chris Wood gjort matchens enda mål i den första halvleken, framspelad av Gaetano Berardi.

Gästerna saknade dock inte målchanser och närmast var man tio minuter in i den andra halvleken då Jordan Rhodes fick chansen från elva meter. Robert Green gick dock åt rätt håll och kunde styra undan bollen.

Segern gör nu att Leeds ligger på en fjärde plats i tabellen, vilket innebär att man får kvala till Premier League. Man har dock en match mer spelad än femman Reading.

Värt att notera är att Jansson ådrog sitt 13:e gula kort för säsongen och att han nu är två gula från att få en tre matcher lång avstängning.