POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND

Legendaren rasar mot United efter Moyes-soppan: "Motbjudande agerande"

Foto: Scanpix

En samstämmig mediekår rapporterar att David Moyes fått sparken. Samtidigt är det knäpptyst från Manchester Uniteds sida.

- Motbjudande, säger legendaren Gary Neville.

Det har väl knappast undgått någon att fjolårets mästarklubb fått rejäla sportsliga problem sedan Alex Ferguson slutade som manager inför den här säsongen. Med David Moyes vid rodret har United blivit utslaget ur såväl det inhemska cupspelet som ur Champions League, och i Premier League-tabellen parkerar laget på sjundeplatsen. Hela 23 poäng bakom serieledande Liverpool, och med 17 poäng upp till Arsenal på den sista CL-platsen.

Under påskhelgen kom det senaste i en lång rad av bakslag. United fick stryk av Moyes förra klubb Everton, och efter det tilltog ropen på hans avgång markant. På måndagskvällen spreds sedan uppgifterna i flera medier: Ledningen påstods till sist ha tappat tålamodet och bestämt sig för att sparka honom. Skriverier som florerade i flera medier och förblev oemotsagda i Manchester Uniteds officiella kanaler.

- Motbjudande. Jag har varit förknippad med Old Trafford i snart 30 år och under hela den tiden har jag trott att klubben står för något annat än snabb populism, säger Gary Neville till Sky Sports.

Den förre högerbacken jobbar numera som expertkommentator, men tillbringade 18 säsonger i Uniteds A-lag. Enligt honom vore det enda raka i det här läget att United kraftfullt gick ut och dementerade den pågående ryktesspridningen.

- Det är min fasta övertygelse att en måste behandla människor med respekt. Skriver en sexårskontrakt med en manager förtjänar den personen arbetsro och mer tid än vad David fått, säger Neville.

Han kallar fotbollsvärlden "en galen bransch" där tränare får sparken stup i kvarten och där klubbarnas tillvägagångssätt kommit att präglas av hastigt fattade beslut i en allt större utsträckning.

- Jag har alltid trott att United arbetade utifrån andra metoder. Att klubben skulle klara att stå emot utvecklingen vi ser på andra håll. Förr brukade vi skratta åt kortsiktigheten i Italien där managers kunde få packa väskan från den ena dagen till den andra – men nu har vi nästan vant oss, säger Neville.

- Supportrar får väl skrika hur mycket de vill på att folk ska få kicken, men när experter och professionellt yrkesfolk börjar göra detsamma, då är vi illa ute. Jag kommer aldrig att utrycka mig på det sättet.

Publicerad 2014-04-22 kl 08:26
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå