Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
Englandsbevakningen sponsras av:

Leicester-ägaren död efter tragiska helikopterkraschen

Premier League

Leicester-ägaren Vichai Srivaddhanaprabhas helikopter kraschade utanför King Power Stadium.
Thailändaren avled i samband med kraschen, det meddelar nu Leicester.
"Tankarna från alla inom klubben går till Srivaddhanaprabhas familj", skriver klubben i ett uttalande.

Foto: Bildbyrån

Under lördagen tog Leicester emot West Ham i Premier League. En dryg timme efter matchens slut lyfte ägaren Vichai Srivaddhanaprabhas helikopter som vanligt från innerplanen på King Power Stadium, men kraschade sedan på parkeringen utanför arenan och fattade eld.

På söndagen släppte Leicester ett uttalande där man meddelar att Srivaddhanaprabha avled i samband med kraschen. Thailändaren blev 60 år gammal. Ytterligare fyra personer omkom. Ingen av personerna ombord på helikoptern överlevde.

”Tankarna från alla inom klubben går till Srivaddhanaprabhas familj och familjen till alla som var ombord”, skriver klubben i ett uttalande.

ANNONS

"I Khun Vichai har världen förlorat en fantastisk man. En man som var vänlig, generös och en man som definierades av kärleken till sin familjen och de som han så framgångsrikt ledde. Leicester City var en familj under hans ledarskap."

Leicestershire-polisen skriver i ett uttalande på sin hemsida att "den formella identifieringen inte har ägt rum ännu" men publicerar samtidigt namnen på de fem som omkommit. Det rör sig om just Srivaddhanaprabha, Nursara Suknami och Kaveporn Punpare som tillhörde ägarens stab, samt piloten Eric Swaffer och passageraren Izabela Roza Lechowicz.

- Räddningspersonal var omdelbart på plats vid olycksplatsen och arbetade med att försöka släcka elden och få tillgång till helikoptern i ett försök att komma fram till de som fanns där inne. Trots de här insatserna var det ingen som överlevde, säger poliskommissare Steve Potter i ett uttalande.

ANNONS

Srivaddhanaprabha tog över som ägare i Leicester 2010 och har under åren blivit en väldigt populär figur i klubben. Bland annat har familjen investerat 23 miljoner kronor i ett barnsjukhus i staden och donerat pengar till en supporter för forskning om en genetisk sjukdom som hans son hade. The Telegraph beskriver familjen Srivaddhanaprabha som föredömliga ägare.

Thailändaren är grundare och ägare av företaget King Power, som driver tax free-butiker. Sedan maj 2017 har Srivaddhanaprabha även varit ägare av belgiska OH Leuven.

Publicerad 2018-10-28 kl 23:01

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto