Leicester bärgade historisk FA-cuptitel - Tielemans sänkte Chelsea med drömmål

FA-cupen

Leicester City besegrade Chelsea med 1-0 i FA-cupfinalen.
Youri Tielemans blev stor hjälte när laget vann cupen för första gången.
- Det känns fantastiskt, säger Tielemans till BBC.

Chelsea ställdes under lördagen mot Leicester City i FA-cupfinalen på Wembley i London. Matchen spelades inför 21 000 åskådare, vilket bidrog till en stämningsfull inramning under titelmatchen.

Men på planen var det inte lika händelserikt inledningsvis.

Efter en mållös första halvlek gav Youri Tielemans, i den 63:e minuten, Leicester ledningen med ett vackert avslut i krysset till 1-0. Lite senare fick Ben Chilwell en bra möjlighet och nickade mot mål, men utan att få utdelning.

Chelsea jagade i slutet ett kvitteringsmål och fick även in bollen i nät vid ett tillfälle, men då dömdes målet bort efter VAR-granskning. Samtidigt stod även Leicesters danske målvakt Kasper Schmeichel för en storartad insats och spelade en stor roll i segern.

Leicester vann i slutändan med 1-0 och bärgade klubbens första FA-cuptitel någonsin. Leicester får även nu fira klubbens första titel sedan Premier League-titeln 2016.

- Det känns fantastiskt. Jag är väldigt glad över att jag fick göra mål, så att vi kunde vinna matchen. Det var en väldigt tajt match och det var kul att få göra mål i en final. Jag är väldigt glad för laget och supportrarna, säger Tielemans till BBC.

Schmeichel är i sin tur också lycklig över titeln.

- Jag kan inte sätta ord på min glädje. Vilken dag! Det är otroligt. Det är det här man drömmer om. Jag har drömt om det här sedan jag var ett barn, samtidigt som vi har pratat om att vi vill vinna titlar, säger dansken till BBC.

Chelsea: Kepa - James, Silva, Rüdiger - Azpilicueta, Kanté, Jorginho, Alonso - Ziyech, Mount - Werner.

Leicester: Schmeichel - Fofana, Evans, Soyuncu - Castagne, Tielemans, Ndidi, Thomas - Iheanacho, Vardy.