Leicester körde över City - Vardy med hattrick

Manchester City hade en tuff kväll på Etihad under söndagen.
Leicester körde över City och vann med hela 5-2 efter tre straffmål och hattrick av Jamie Vardy.
Vårt spel fungerade väldigt bra i dag, säger Vardy i Viaplays sändning.

Manchester City tog emot Leicester på Etihad Stadium på söndagskvällen. Båda lagen kom från vinst i den senaste matchen. Hemmalaget skulle få en drömstart.

Fyra minuter stod på klockan när City slog in en hörna, som touchade spelare och kom ut till Riyad Mahrez som stod och lurade bakom vid straffområdeslinjen. Yttern klippte till med fel fot, och bollen letade sig in i det vänstra krysset helt perfekt. 1-0.

City höll som vanligt mycket boll, men kunde inte utöka ledningen - i stället skulle Leicester kvittera.

Jamie Vardy kom in i straffområdet och gjordes ner av Kyle Walker, straff blev det. Straffen satt han stenhårt i det vänstra krysset. Ederson var chanslös i City-målet.

1-1 stod sig till paus.

Leicester var det bättre laget i den andra halvleken, och kunde också ta ledningen efter 54 minuter. Då Timothy Castagne fick en perfekt djupledsboll och kunde hitta in med inlägget till Vardy, som klacken bollen och gjorde sitt andra mål i matchen.

Fyra minuter senare skulle Vardy göra mål igen, också denna gång på straff - men den här gången satt han bollen lågt till höger. Fortfarande otagbart för Ederson.

I minut 78 kom fyran. Inbytte James Maddison sköt från distans. Bollen gick i en fin bollbana över Ederson och satt fint i det högra krysset.

Med några minuter kvar av ordinarie tid lyckades City reducera genom Nathan Aké, som nådde högst på en hörna från Riyad Mahrez. 4-2.

Leicester skulle få en tredje straff också, men då hade Vardy bytts ut, och Youri Tielemans fick kliva fram. Inga misstag där och Leicester tog ledningen med 5-2, som också blev slutresultatet.

Vårt spel fungerade väldigt bra i dag. Vi var medvetna om att vi inte skulle få ha så mycket boll, så då handlar det i stället om kvalitén när vi väl har den, säger Vardy i Viaplays sändning.

Vardy blev i och med sitt hattrick den äldsta spelaren att göra ett sådant på 17 år.