Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Leicester laddar för fest: "Alla håller på Chelsea ikväll!"

Kyrkan flaggar ljusblått och mästartröjorna säljer redan för fullt.
Lilla Leicester förbereder sig för den stora festen - som mästare i Premier League.

Blues förknippas i vanliga fall med vemod och sorg. Men i kväll ska det bara gälla för Tottenham-supportrar, hoppas i alla fall hela staden Leicester.
Chelsea (med smeknamnet Blues - de blå) kan hjälpa Leicester City (som också kallas Blues) till klubbens första ligatitel hittills, om det blir minst en poäng mot ligatvåan Tottenham i kväll.
Och så gott som hela fotbolls-England håller tummarna.

- Alla håller på Chelsea i kväll. Alla vill att Leicester ska vinna ligan. Hela världen vill det, säger tröj- och flaggförsäljaren Sym nära Klocktornet i centrala Leicester.

Leve kungen!

Han och kompisen Mark har full kommers igång. 10 pund kostar en tröja eller en flagga med texten "Leicester City - Champions".

- Inga problem. Chelsea vinner 2-0. Eden Hazard och Diego Costa gör målen, säger Sym självsäkert.

Leicester City har haft ett magiskt år. I fjol våras vändes en nästan given nedflyttning till räddat kontrakt efter en makalös slutspurt med sju segrar på de sista nio matcherna.

Och i år har sagan fortsatt med långvarig ligaledning. Klubben är redan klar för Champions League-spel i höst och om inte Tottenham vinner i kväll är Premier League-titeln säkrad.

Allt det här har skett sedan kung Richard III återbegravdes i fjol våras i Leicesters katedral. Kungen har genom århundraden varit en av landets mest bespottade regenter, mycket på grund av det tämligen becksvarta porträtt som William Shakespeare målade upp i pjäsen om Rickards liv, drygt 100 år efter kungens död 1485.

Svåruttalat?

Men i Leicester har nu Richard fått bli symbol för klubbens pånyttfödelse. Hans staty har fått en blåvit halsduk och över katedralen flaggas med Leicester Citys blå-vit-gula klubbmärke.

- Det är helt fantastiskt just nu. Hela världen intresserar sig för Leicester, säger Barry Glover, pensionär som frivilligt hjälper till att ledsaga alla nyfikna som vill in och titta på kung Richards kista inne i katedralen.

Glover har säsongskort på King Power-stadion och hoppas som alla andra på en jättefest på lördag när Leicester möter Everton i säsongens sista hemmamatch.

- Det är helt enormt. När man vandrar ner till matchen möts man av mängder av tv-team från hela världen. Och nu tycks till och med amerikanerna börja lära sig hur man uttalar Leicester, ler Barry framför kungens grav.

Publicerad 2016-05-02 kl 14:22
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons