POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND
28v

Leicesters ägare omkom i helikopterolycka - tekniskt fel bakomliggande orsak

Foto: Bildbyrån.

Leicesters ägare Vichai Srivaddhanaprabha omkom i en tragisk helikopterolycka.
Enligt BCC visar nu en utredning att olyckan orsakades av ett tekniskt fel.

Leicesters mycket omtyckte ägare Vichai Srivaddhanaprabha och ytterligare fyra personer, omkom i samband med den helikopterkrasch som inträffade vid King Power Stadium efter klubbens möte med West Ham.

Många i fotbollsvärlden uttryckte sin sorg över dödsbeskedet och flera hyllade den tidigare Leicester-ägaren.

"En man som var älskad och dyrkad av alla här i Leicester och någon jag personligen hade den yttersta respekten för", skrev mittbacken Wes Morgan på Twitter.

- Vichai gjorde Leicester till vad det är, han gjorde det till en familj, han fick klubben att vinna. Han investerade i klubben, han investerade i staden och han investerade i folket. Han var verkligen älskad av alla inom och utom klubben, sa Leicester-tränaren Claude Puel.

Nu har det också framkommit vad det var som orsakade den tragiska olyckan. Enligt BCC visar en rapport från Air Accident Investigation Branch (AAIB) att ett tekniskt fel var den bakomliggande anledningen till tragedin, och närmare bestämt var vissa delar av pedalerna till det bakre rotererna frånkopplade.

"Det är av prioritet att utreda den främsta orsaken och den exakta sekvensen som gjorde att de bakre rotorerna inte fungerade", skriver AAIB enligt BCC.

Efter kraschen har European Aviation Safety Agency meddelat att säkerhetskontroller ska införas på alla roterer gällande modellen AW169 och liknande modeller.

Vichai Srivaddhanaprabha hade för vana att åka från King Power Stadium med helikopter. 

Publicerad 2018-12-07 kl 08:15
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå