TV: Leicesters succé fortsätter - Vardy och Mahrez sänkte Chelsea

Leicesters succéduo fortsätter att leverera. Jamie Vardy och Riyad Mahrez sänkte Chelsea med varsitt mål och tog tillbaka förstaplatsen i Premier League.

Leicester har överraskat stort i Premier League den här hösten och är oväntat ett topplag. Väntade topplaget Chelsea har haft en katastrofal inledningen på säsongen och var inför mötet med Leicester på en 16:e plats i ligan. Och det skulle fortsätta på samma sätt för lagen under måndagskvällen.

I den 34:e minuten exploderade King Power Stadium när hemmalaget tog ledningen. Riyad Mahrez slog ett mycket fint inlägg som Jamie Vardy mötte på volley och styrde in bakom Courtois. Målet var Vardys 15:e den här säsongen.

I inledningen på den andra halvleken utökade hemmalaget ledningen till 2-0. Riyad Mahrez vred och vände inne i straffområdet innan han knorrade in bollen i det bortre hörnet. Det var algerens elfte mål för säsongen, Mahrez har dessutom sju assist. Ostoppbar undrade Sky Sports efter matchen.

- Jag vet inte om ingen kan stoppa mig men jag behöver göra mitt bästa för laget. Men det viktigaste är lagets insats. Vi gjorde en fantastiskt match och förtjänade vinsten. Jag har mycket självförtroende, när du gör mål och assist är det normalt att ha självförtroende, säger Mahrez.

I den 62:a minuten var det mycket nära en reducering för Chelsea två gånger om. Först fick Diego Costa ett friläge men Kasper Schmeichel hängde kvar med ena benet och kunde rädda avslutet. På den efterföljande hörnan räddades Branislav Ivanovic avslut på mållinjen.

Reduceringen kom istället i den 77:e minuten när Pedro slog ett mycket fint inlägg till inhopparen Loic Remy som kunde nicka in bollen från nära håll. Men Leicester kunde hålla undan för ett kvitteringsjagande Chelsea och vann med 2-1. Skrällaget tog därmed tillbaka serieledningen från Arsenal.

Succéduon Riyad Mahrez och Jamie Vardy har på 16 Premier League-matcher stått för 26 mål och 9 assist.

För Chelsea fortsätter krisen och och laget kan nu tvingas klara sig utan Eden Hazard. Belgaren utgick skadad i den första halvleken.