Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ENGLAND

Lindelöf: "Det viktigaste är att vara förberedd mentalt"

Foto: Getty/Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Han hoppade över allsvenskan – och flyttade utomlands redan som ung.
Nu berättar Victor Nilsson Lindelöf om beslutet.
- Jag tror att det viktigaste är att du är väl förberedd mentalt på att det kommer bli jobbigt, säger han i en intervju med Café.

Efter månader av rykten och spekulationer blev Victor Nilsson Lindelöf för tre dagar sedan klar för spel i en av världens absolut största klubbar. Manchester United betalar initialt cirka 350 miljoner för mittbacken – en summa som kan komma att stiga ytterligare.

- Det är en dröm som jag har haft sedan jag var liten, att spela i Premier League. Så jag ser väldigt mycket fram emot att få den chansen, sa han i en intervju med Fotbollskanalen.

Victor Nilsson Lindelöf tog steget ut i fotbolls-Europa redan som 17-åring då han lämnade Västerås för spel i Benfica. Efter att ha slagit igenom stort i den portugisiska storklubben går flyttlasset alltså nu till Manchester. Just att ta steget redan som ung, utan att spela elitfotboll i Sverige men trots allt lyckas, är inte det enklaste.

I en intervju med Café ger Lindelöf sin syn på vad som är viktigast för att ta sig igenom nålsögat.

- Jag tror att det viktigaste är att du är väl förberedd mentalt på att det kommer bli jobbigt och att du är förberedd på att det kan ta tid. Tålamod och hårt jobb är väldigt viktigt, säger han till tidningen.

Nilsson Lindelöf väntar alltså fortsatt på sin allsvenska debut, men om den kommer ske överhudtaget är oklart.

- Jag har faktiskt ingen aning, det kanske man får göra. Men det är väldigt långt fram i tiden hoppas jag, men det händer att jag kollar på allsvenskan när tillfälle ges.

Till tidningen säger Lindelöf också att han inte kunde tacka nej när en klubb som United hörde av sig.

- Jag valde United eftersom att det är en av världens största klubbar – om inte den största. Att få chansen att representera den klubben är en chans man inte kan tacka nej till. Jag tror att jag kan utvecklas och bli en ännu bättre spelare med de förutsättningar klubben och tränaren ger mig.

I spelaren ser ni Fotbollskanalens intervju med Nilsson Lindelöf efter att kontraktet signerats.

Publicerad 2017-06-18 kl 12:26

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER