Lindelöfs assist räckte inte - United föll tungt mot Leicester

Victor Nilsson Lindelöf assisterade Marcus Rashford till 2-2 - men det räckte inte till poäng.
Manchester United föll nämligen tungt borta mot Leicester efter två sena baklängesmål.
- United ser ut som ett lag med obeskrivligt talangfulla spelare som inte vet hur de ska spela tillsammans, säger Alan Hutton till BBC Radio.

Under lördagseftermiddagen tog Leicester City emot Manchester United på King Power Stadium. United låg inför matchen på en fjärdeplats med 14 inspelade poäng på de sju inledande omgångarna, medan Leicester låg i mittenskiktet av tabellen med åtta poäng.

I Manchester United saknades Raphaël Varane som skadade sig i Nations League-finalen mot Spanien. Det betydde att Victor Nilsson Lindelöf fick förtroendet att bilda mittbackspar med Harry Maguire, som gjorde comeback efter skadad. I övrigt startade Cristiano Ronaldo på topp, och i hemmalaget fanns Jamie Vardy med i anfallet.

Manchester United började matchen skakigt och inledningsvis var Leicester det bättre laget. Gästerna jobbade sig dock in i matchen och efter drygt 20 spelade minuter kom utdelningen. Mason Greenwood fick bollen på högerkanten, vek inåt i planen och avlossade ett skott som gick rakt in i det bortre krysset. Drömmål, och 1-0 till United.

Publiken på King Power Stadium fick se ytterligare ett drömmål innan halvtidsvilan. Halvtimmen var spelad när Harry Maguire slarvade i United-försvaret och tappade bollen. Misstaget blev kostsamt, bollen gick nämligen fram till Youri Tielemans som vackert lyfte in kvitteringsmålet över David De Gea och in i det bortre krysset. 1-1-resultatet stod sig till paus.

Leicester var det bättre laget i andra halvleken och var flera gånger nära att ta ledningen, och till slut kom ledningsmålet. Med drygt tio minuter kvar att spela höll sig Caglar Soyuncu framme i straffområdet och kunde stöta in 2-1 till hemmalaget efter en tilltrasslad situation.

United skulle dock svara kort därefter. Victor Nilsson Lindelöf tog fram bollen i planen och slog en långboll till en djupledslöpande, och comebackande, Marcus Rashford som helt fri med motståndarmålvakten kunde göra 2-2. Landslagskaptenen noterades därmed för en assist.

Likaläget stod sig inte länge i matchen. Direkt på avspark efter Uniteds kvitteringsmål tog Leicester sig fram till offensivt straffområde, bollen hamnade hos Jamie Vardy som på halvvolley kunde skjuta in 3-2 framför hemmapubliken - bara en minut efter Rashfords fullträff.

På övertid utökade Patson Daka ledningen till 4-2, vilket även blev slutresultatet. En viktig seger för Brandon Rodgers och Leicester som har haft en tung start på säsongen. För Manchester Uniteds del innebär förlusten att laget nu tappar viktiga poäng på övriga lag i toppen av Premier League.

- Vilken fantastisk match. Fina mål och bra spel. Över 90 minuter förtjänade Leicester vinsten. Jag är rädd för United. Försvaret såg ut att vara överallt på planen. De ser ut som ett lag med obeskrivligt talangfulla spelare som inte vet hur de ska spela tillsammans, säger Alan Hutton till BBC Radio och fortsätter:

- I backlinjen är det kaos i Manchester United. Jag måste vara ärlig. Det är ett lag fullt av världsklasspelare, men de spelar inte som ett lag. När de får resultat med sig är det alltid tack vare individuell briljans.

Alan Hutton var mer imponerad av Leicesters insats.

- Leicester var dominanta. De kontrollerade matchen och såg farliga ut på kontringar. Vardy och Iheanacho var stängt ett hot, samtidigt som Maguire såg ringrostig ut, säger han.

Jamie Vardy, som gjorde det viktiga 3-2-målet, var nöjd med Leicesters prestation mot Manchester United.

- Segern var otroligt viktig, men det viktigaste var prestationen för vi har låtit vår standard sjunka. Vi hade landslagsuppehållet på oss att reflektera över saker, säger han till BCC Sport efter matchen.

Leicester: Schmeichel - Amartey, Evans, Soyuncu - Pereira, Tielemans, Soumare, Castagne - Maddison - Iheanacho, Vardy.

Manchester United: De Gea - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw - Pogba, Matic - Greenwood, Fernandes, Sancho - Ronaldo.