Lingard hjälte för United med kanonmål: "Otroligt viktigt för gruppen"

Manchester United tog en viktig seger i jakten på en Champions League-plats. Jesse Lingards superskott blev avgörande i en tajt match borta mot Middlesbrough.
- Otroligt viktigt för gruppen, säger José Mourinho till Manchester United TV.

Manchester United - utan avstängde Zlatan Ibrahimovic - gästade Middlesbrough under söndagen. Svensken avtjänade den andra av totalt tre matchers avstängning efter armbågen på Bournemouths Tyrone Mings. Dessutom saknades avstängde Ander Herrera, samt skadade Paul Pogba och Wayne Rooney. Gästerna tog en viktig seger i jakten på en Champions League-plats, men det satt långt inne.

Tidigt i matchen rann Marcus Rashford igenom och fick ett friläge. Men den tidigare United-målvakten Victor Valdes i hemmalagets mål stod pall och räddade fint.

Efter drygt 20 minuter fick Rashford ett nytt läge. Från nära håll stötte han Juan Matas inlägg mot mål, men återigen kunde Valdes rädda. Även returen från Antonio Valencia stötte spanjoren undan.

United skulle dock få utdelning på chanserna. Ashley Young slog ett fint inlägg som Marouane Fellaini nickade i mål vid den bortre stolpen efter 30 minuters spel.

I den 63:e minuten dubblade Jesse Lingard gästernas ledning med ett fantastiskt skott. Engelsmannen avancerade framåt i planen och avlossade ett skott som skruvade sig upp i det högra krysset.

Middlesbrough tryckte på framåt för att få in ett reduceringsmål och man lyckades i den 77:e minuten. Rudy Gestede petade in bollen från nära håll efter att Chris Smalling misslyckats med att få undan bollen.

Hemmalaget skapade sedan några halvchanser till att kvittera, men utan att lyckas. Antonio Valencia spikade slutresultatet 3-1 efter att Victor Valdes halkat och gett ecuadorianen öppet mål. Det var ligamatch nummer 200 för Valencia.

- Otroligt viktigt för gruppen. Flera spelare saknades och det var många som trodde att det skulle bli väldigt tufft för oss i dag. Men svaret från spelarna var fantastiskt, säger han till Manchester United TV.

- Jag hade visserligen förväntat mig det här. Jag visste att spelare som Young, Carrick och Fellaini var redo att leverera. Vi spelade riktigt bra fram till 2-0.

Hemmalaget leddes av den tidigare assisterande managern Steve Agnew efter att Aitor Karanka fått sparken i veckan.

Lagens startelvor:

Middlesbrough: Valdes, Barragan, Bernardo, Gibson, Fabio, Clayton, Leadbitter, De Roon, Ramirez, Downing, Negredo.

Manchester United: De Gea, Valencia, Smalling, Jones, Bailly, Young, Carrick, Fellaini, Mata, Lingard, Rashford.