Lingard målskytt på nytt - men utbytt skadad i West Ham-förlust

Jesse Lingard gjorde ytterligare ett mål för West Ham.
Men lånet från Manchester United blev också utbytt skadad i Londonlagets förlust mot Newcastle.

Under hösten hade Jesse Lingard svårt att ta en plats i Manchester United och mittfältaren lånades därför ut till Premier League-konkurrenten West Ham – där succén varit total. Inför lördagens möte med Newcastle hade Lingard noterats för åtta mål samt fyra assist och poängskörden skulle utökas under lördagen.

Newcastle tog visserligen ledningen i matchen och i halvtid ledde hemmalaget med 2-0 sedan Joelinton satt dit Newcastles andra mål i slutet av första halvlek. Några minuter innan hade också West Ham fått en utvisning då Craig Dawson drog på sig sin andra varning.

I andra halvlek skulle West Ham komma igen. Först reducerade Issa Diop med en nick och med tio minuter kvar fick West Ham straff. Fram till elvameterspunkten stegade Lingard och mittfältaren var säkerheten själv när han satte dit 2-2-målet.

Slutet på matchen blev dock dystert för West Ham och Lingard. Dels gjorde Newcastle 3-2 genom Joe Willock, som är på lån i klubben från Arsenal, dels blev Lingard utbytt skadad. Mittfältaren tog sig för sitt vänstra ben och lindades. Han haltade också kraftigt när han lämnade planen med tre minuter kvar av ordinarie tid.

Willocks mål blev matchens sista och Newcastle vann därmed matchen med 3-2.