Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Liverpool vill inte ha ”gratis” fair play-plats i EL

Foto: AP

Brendan Rodgers

Brendan Rodgers tackar nej till en plats i Europa League om Liverpool skulle kvala in via Fair Play-ranking.

Utöver att kvalificera sig genom ligaplacering eller cupvinst finns det ett sätt till att ta sig till Europa League, nämligen genom att ha det bästa disciplinära facitet i någon av de ligor som rankas som topp tre på Uefas Fair play-ranking.

För Liverpool innebär Fair play-rankingen en alternativ väg till Europa-spel. Premier League rankas för närvarande efter Finland, Sverige och Norge på Uefas ranking, men om den skulle klättra så ligger Liverpool bra till då de lag som ligger före dem på den engelska rankingen alla ser ut att kvalificera sig till europaspel genom ligaplacering, något som ser högst osannolikt ut för Liverpool.

Men, skulle Liverpool få platsen så ämnar managern Brendan Rodgers tacka nej.

- Det är inte troligt att vi skulle få en plats då det är för de tre första ligorna, och vi ligger fyra – men det är inget vi är så sugna på. Jag vill kvalificera mig på rätt sätt, genom vad vi presterar resultatmässigt. Och om vi tvingas till en säsong utan spel i Europa så kommer det innebära en anledning för oss att höja oss.

En Fair play-plats skulle dessutom innebära att säsongen skulle börja redan den 18 juli, och att det skulle kricka med den Asien- och Australien-turné som har potential att generera välkomna intäkter för klubben.

Publicerad 2013-05-02 kl 00:27
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons