POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND

Liverpool backade 200 miljoner – bara under förra året

Liverpool glädjer sig nog över att Tom Hicks och George Gillett är borta. Under förra säsongen backade klubben med över 200 miljoner .

Det är tidningen Liverpool Echo som har tagit del av bokslutet för förra säsongen, och det sista året med Tom Hicks och George Gillett som ägare av Liverpool. Och det är inga roliga siffror som presenteras. Liverpool gick back med 20 miljoner pund, 205 miljoner kronor med dagens valutakurs, under perioden augusti 2009 till juli 2010.

Samtidigt ökade räntorna på Liverpools stora skulder, åsamkade av Hicks och Gillett när de köpte klubben, med ungefär 50 miljoner kronor – vilket tog den totala kostnaden upp till 180 miljoner per år.

Liverpool hade dessutom andra tunga utgifter, som att lösa Rafael Benitez från hans kontrakt. Klubben betalade ungefär 80 miljoner kronor för det.

Något ljusare ser det ut i framtiden, skriver Liverpool Echo, och pekar på att de nya ägarna, New England Sport Ventures, tagit ner den årliga räntan till 30 miljoner per år och en stor del av den skuld som Liverpool lämnades med efter Gillett och Hicks övertagande är återbetald.

Publicerad 2011-05-05 kl 13:06
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå