Liverpool bröt Citys svit efter målfest på Anfield

Manchester City är inte längre obesegrat i säsongens ligaspel.
Liverpool vann kvällens toppmöte på Anfield efter en stark period i den andra halvleken.

Inför kvällens match hade Manchester City 20 segrar, två oavgjorda och noll förluster i säsongens Premier League. Men nu står det klart att man inte kommer att avsluta säsongen som obesegrade.

Lagen gjorde varsitt mål i den första halvleken genom Alex Oxlade-Chamberlain och Leroy Sané, men i den andra halvleken var det Liverpool som lade in en extra växel.

På åtta minuter i den andra halvleken gick Liverpool från 1-1 till 4-1 genom ett mål var av Roberto Firmino, Sadio Mané och Mohamed Salah.

City skulle dock göra det spännande i slutet av matchen. Man reducerade genom Bernardo Silva i den 84:e minuten, och i den 91:a minuten satte Ilkay Gündogan 3-4. Liverpool lyckades dock hålla undan under de sista stopptidsminuterna och vann med 4-3.

Trots segern toppar City tabellen stort, 15 poäng före tvåan Manchester United med en match mer spelad. Liverpool går i och med segern om Chelsea upp på tredje plats i ligan.

Liverpool: Karius, Gomez, Lovren, Matip, Robertson, Can, Wijnaldum, Oxlade-Chamberlain, Salah, Mane, Firmino.

Manchester City: Ederson, Walker, Otamendi, Stokes, Delph, Fernandinho, Gundogan, Sterling, De Bruyne, Sane, Aguero.