Liverpool fick endast oavgjort - efter Gerrards 100:e mål

Newcastle tog emot Liverpool på hemmaplan - och lyckades få med sig en poäng trots en man mindre större delen av matchen.

Efter 23 minuter tog Newcastle ledningen med 1-0. Cabaye klippte till långt utifrån och fick en perfekt träff. Bollen studsade en gång innan den gick in vid Mignolets högra stolpe.

Liverpool hade stora problem på den sista tredjedelen av planen där man slarvade bort passning på passning. Samtidigt försvarade sig Newcastle bra. Fram till att Luis Suarez fick en boll i djupled och blev nerdragen av Yanga-Mbiwa som fick rött kort. Bortalaget fick dessutom straff - en straff Steven Gerrard tog hand om. Lagkaptenen gjorde mål - hans 100:e ligamål i klubben.

I den andra halvleken fick inbytte Paul Dummett St James Park att koka när han gjorde 2-1 till Newcastle. Hemmalaget fick frispark och bollen nådde Dummett som styrde in bollen bakom en chanslös Mignolet.

Efter det var det Liverpools match. Gästerna tryckte på och Newcastle fick koncentrera sig på försvarsspel. Det dröjde till 72:a minuten innan skytteligaledaren Daniel Sturridge kvitterade. OCh det var ett vackert mål. Suarez fick bollen på vänsterkanten och hittade in till Sturridge som nickade in sitt sjunde mål för säsongen.

På övertid var Suarez nära att avgöra matchen genom en frispark, men Newcastles Tim Krul räddade.

Matchen slutade 2-2 och Liverpool gick i och med det upp i tillfällig serieledning.

Newcastle: Krul; Debuchy,Yanga-Mbiwa, Williamson, Santon; Cabaye, Tiote (c), Sissoko; Gouffran, Ben Arfa, Remy.

Liverpool: Mignolet, Johnson, Cissokho, Toure, Skrtel, Sakho, Henderson, Gerrard, Moses, Suarez, Sturridge.

Publicerad 2013-10-19 kl 15:40