Liverpool föll tungt i derbyt - fjärde raka förlusten

Liverpool åkte på sin fjärde raka ligaförlust i hemmaderbyt mot Everton (0-2).
Dessutom klev Jordan Henderson av skadad när Everton vann på Anfield i ligan för första gången sedan 1999.
- Vi får inte tycka synd om oss själva, säger Liverpool-mittfältaren Georginio Wijnaldum till Sky Sports.

Liverpools kräftgång fortsätter. Under lördagen kom ännu en förlust i Premier League-spelet: den här gången hemma på Anfield i Merseysidederbyt mot Everton.

Bara tre minuter in i matchen tog Everton ledningen när Richarlison fick en boll i djupled av James Rodriguez. Fri med Alisson i Liverpoolmål var Richarlison klinisk när han rullade in 1-0 för Everton.

Liverpool-kaptenen Jordan Henderson var nära att kvittera efter tjugo minuter när han fick på en bra volleyträff från distans. Pickford sträckte dock ut hela sin längd och lyckades styra bollen ut till hörna med fingertopparna.

Några minuter senare tvingades Henderson, som startade i mittförsvaret, gå ut med en skada. Ytterligare en tung smäll för Liverpool, som sedan tidigare har Virgil van Dijk, Joe Gomez, Joël Matip och Fabinho på skadelistan. Henderson ersattes av Nathaniel Phillips och såg ut att ta sig om baksida lår när han gick ut.

Minuterna senare var Evertons ytterback Seamus Coleman nära att öka på till 2-0, men Alisson räddade irländarens nick från nära håll.

Liverpool kom ut piggt till den andra halvleken och skapade direkt några heta kvitteringschanser. Men antingen gick avsluten utanför eller så täckte Evertonförsvaret i sista stund.

Den bästa chansen av alla fick Mohamed Salah i den 69:e minuten när egyptiern kom fri med Pickford inne i målområdet. Pickford var dock snabbt ute och täckte skottet.

I den 81:a minuten fick Everton straff när Dominic Calvert-Lewin försökte slå in en retur och ramlade över Trent Alexander-Arnold. Gylfi Sigurdsson var kylig när han rullade in straffen till 2-0 nere vid den vänstra stolproten.

Resultatet stod sig matchen ut, vilket innebar Liverpools fjärde raka förlust i Premier League. Det var även Evertons första ligaseger på Anfield sedan 1999.

Everton-försvararen Seamus Coleman, som spelat för klubben sedan 2009, var förstås mäkta belåten efter derbysegern.

- Det är en fantastisk känsla efter att ha kommit hit de senaste åren och svikit både oss själva och, ännu viktigare, den blå delen av stan. Det har varit tufft. Du kan försöka att borsta av det men när du har bott i staden i tio år har det varit svårt att ta, säger Coleman till Sky Sports.

Desto dystrare miner var det från Liverpool-mittfältaren Georginio Wijnaldum.

Vi vet vad derbyt betyder för klubben, för supportrarna och spelarna – det betyder mycket och förlusten är extra smärtsam. Att förlora spelare under säsongen är upprörande för oss, men vi kan inte spela offer. Vi måste hantera situationen och inte tycka synd om oss själva, säger Wijnaldum till Sky Sports.

Lagens startelvor:

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Kabak, Henderson, Robertson - Wijnaldum, Jones, Thiago - Salah, Firmino, Mané

Everton: Pickford - Coleman, Godfrey, Holgate, Keane, Digne - Doucoure, Gomes, Davies, Rodriguez - Richarlison