Liverpool förnedrade Newcastle - vann med 6-0

En seger skulle ge Newcastle andrum i nedflyttningsstriden men istället åkte man på en rejäl förnedring av gästande Liverpool.

Liverpool slog tidigt an tonen borta mot Newcastle och Daniel Agger nickade in 1-0 efter bara tre minuter. Jordan Henderson utökade en kvart senare framspelad av Daniel Sturridge och i den andra halvleken jobbade Philippe Coutinho fram bollen till samme Sturridge som satte 3-0.
Vid 4-0, bara några minuter efter 3-0-målet, var det Henderson som betalade tillbaka när han serverade Sturridge till hans andra mål för kvällen.

Med en dryg kvart kvar byttes Steven Gerrard ut. In kom Fabio Borini. Han behövde inte mer än en minut på planen innan han satte 5-0.
Och direkt efter det målet kom Mathieu Debuchy alldeles för sent in i en tackling. Han fick sitt andra gula, visades ut, och på den efterföljande frisparken knorrade Henderson in 6-0 för Liverpool.