Liverpool förnedrade Palace borta - vann med 7-0 (!): ytter med första PL-målet

7-0.
Liverpool förnedrade Crystal Palace på bortaplan.
Takumi Minamino? Han fick göra sitt första Premier League-mål.
- Julen blir bra, säger Jürgen Klopp.

Crystal Palace fick en mardrömsstart i mötet med Liverpool under lördagen. Sadio Mané tog emot en boll inne i straffområdet, serverade Takumi Minamino, varpå japanen hittade nätmaskorna från nära håll. Målet? Det var 25-åringens första Premier League-mål.

Med tio minuter kvar av den första halvkeken utökade gästerna ledningen. Liverpool bröt ett uppspel, Roberto Firmino hittade Mané och det var 2-0.

Och innan första 45 var över stod det 3-0 på resultattavlan. Andrew Robertson hittade in till Firmino i straffområdet, varpå brassen tog ner bollen snabbt innan han stötte in gästernas tredje för kvällen.

Ett par minuter in på den andra halvleken serverade sedan en omarkerad Alexander-Arnold en omarkerad Jordan Henderson som vackert placerade in 4-0.

Kvarten senare skulle det smälla igen. Inbytte Mohamed Salah friställde Firmino som fri med Palace-målvakten elegant lättade in 5-0.

Och det skulle komma mer. Med nio minuter kvar av ordinarie tid nickade Joel Matip ner en hörna som i sin tur hittade Salah, som i sin tur nickade in 6-0 till gästerna. Tre minuter senare? Då prickade Salah, vackert, in sitt andra och Liverpools sjunde för dagen.

Slutresultatet? 7-0. Enligt Gracenote Live är det Liverpools största bortaseger någonsin i Premier League.

- Julen blir bra, men säsongen är inte över. Killarna är kapabla till det här, men det händer inte varje vecka. I dag klickade det, killarna ska vara stolta i dag, säger Jürgen Klopp till BT Sport.

Liverpool toppar ligan med sina 31 poäng, Palace är tabelltolva.

Palace: Guaita - Clyne, Kouyate, Cahill, van Aanholt - Schlupp, Milivojevic, McArthur, Eze - Zaha, Ayew

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Matip, Fabinho, Robertson - Henderson, Wijnaldum, Keita - Minamino, Firmino, Mané