Liverpool förnedrade Villa

Liverpool-Aston Villa 5-0
1-0 Dirk Kuyt 8' 2-0 Albert Riera 33' 3-0 Gerrard 39, straff, 4-0 Gerrard 50' 5-0 Gerrard 66', straff

Liverpools makalösa form fortsätter och laget krossade ligafemman Aston Villa med 5-0. Lika makalöse Steven Gerrard gjorde tre av målen varav två på straff.

Liverpool är därmed en poäng efter Manchester United i tabellen. United som har en match mindre spelad. (En hemmamatch mot Portsmouth)

Dirk Kuyt dundrade in 1-0 redan efter åtta minuter från nära håll. Kuyt slog till efter att bollen tagit i ribban sedan Alonso nickat.

2-0 pangade Albert Riera in via ribban efter att målvakten Reina hittat sin landsman med en välriktad utspark.

3-0 i 39:e minuten kom på straff. Gerrard slog in den efter att Reo-Coker fällt Riera.

4-0 var en underbart fint placerad frispark från Gerrard, som valde att placera bollen vid stolpen istället för att dundra på från straffområdesgränsen.

Aston Villa fick målvakten Brad Friedel utvisad efter 65 minuter när han hyfsat ofrivilligt fällde Fernando Torres när spanjoren var fri på väg mot mål. Gerrard gjorde iskallt 5-0 på straffen.