Liverpool fortsätter ånga på – tog sjätte raka ligasegern mot Cardiff

Titelstriden i Premier League ser ut att bli en rysare.
Liverpool och Manchester City bara fortsätter vinna i toppen av Premier League och på söndagen återtog Liverpool serieledningen efter 2-0 mot Cardiff.
- Spelarna försöker med allt de har och vi pratar bara om det vi kan göra, säger Jürgen Klopp enligt BBC.

Kampen om ligasegern i Premier League handlar bara om Liverpool och Manchester City. City tog tillbaka serieledningen med sin 1-0-seger mot Tottenham under lördagen, men Liverpool hade chansen att göra detsamma mot bottenlaget Cardiff på söndagen.

Segern skulle komma, men det skulle sitta hårt åt.

I första halvleken skapade Liverpool bästa chansen. Roberto Firmino blev frispelad av Sadio Mané men sköt högt över. Samme Mané lyckades inte styra ett inlägg från Trent Alexander-Arnold innanför målramen kort därefter.

Nollan spräcktes istället i början av andra. På en hörnvariant hamnade bollen hos Gini Wijnaldum, som slog till med en våldsam volley rakt upp i nättaket.

- Vi har våra varianter och i halvtid pratade spelarna om det. All credd till spelarna, vi har inte tränat på det, de pratade bara om det i halvtid och gjorde det i matchen, säger Jürgen Klopp enligt BBC.

Cardiff fick en gyllene chans till kvittering tio minuter senare. Alisson lyckades inte komma ut alls på en hörna och bollen kom till en fri Sean Morrison som bara skulle nicka in kvitteringen i ett tomt mål. Men lagkaptenen kom för lågt med huvudet och fick istället bollen i ryggen och styrde den utanför.

Istället avgjorde James Milner matchen tio minuter från slutet. Mohamed Salah tog sig in i straffområdet och blev hårt uppvakad av Morrison, som drog i anfallaren med bägge armarna. När Salah till sist föll valde Martin Atkinson att blåsa och James Milner var säker och dundrade in 2-0 för Liverpool.

Liverpool återtar serieledningen med segern och toppar nu ligan med 88 poäng med tre matcher kvar av serien. Manchester City spelar sin hängmatch mot Manchester United på onsdag. För Cardiff innebär förlusten att laget fortsatt har tre poäng upp till Brighton på säker mark.

- Jag vet bara hur jag känner mig och jag känner ingen press, vi måste göra det på vårt sätt. Vi kan inte ändra något. Spelarna försöker med allt de har och vi pratar bara om det vi kan göra, säger Jürgen Klopp.

Cardiff: Etheridge - Peltier, Bennett, Morrison, Manga - Gunnarsson - Ralls, Mendez-Laing, Camarasa, Hoilett - Niasse.

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson - Wijnaldum, Henderson, Keita - Mane, Salah, Firmino.