Liverpool körde över Spurs - leder Premier League

Liverpool leder Premier League efter att ha krossat Tottenham med 4-0 på Anfield

Chslea tappade tre poäng och Manchester City tappade två poäng i kampen om ligatiteln i England, och Liverpool fick en perfekt start på hemmamatchen mot Tottenham.

Blott två minuter in i matchen slog Glen Johnson ett hårt och lågt inlägg mot Tottenhams straffområde där Younes Kaboul trasslade in sig i sina egna fötter och avslutade med att klacka bollen i eget mål.

Drygt 20 minuter senare landade en långboll från Gerrard hos Michael Dawson som nyligen ersatt den skadade Jan Vertonghen. Dawson spelade bollen mot Kaboul, men för kort. suarez kunde sätta press på Kaboul och kom vinnande ur närkampen med bollen. Uruguayanen satte fart mot mål och avslutade med att sätta bollen i bortre hörnet, utom räckhåll för Lloris.

Tio minuter in i andra halvlek ökade Liverpool på till en tremålsledning. Flanagan hittade Coutinho med en långboll och till synes obrydd av motständarna laddade han från 20 meter och dunkade in den bakom Lloris.

Tottenham såg ut som ett slaget lag och i 75:e minuten vann Luis Suarez en frispark. Då Steven Gerrard inte var kvar på planen steg Justin Henderson fram och skruvade in 4-0 till hemmalaget.

Liverpool nöjde sig där och när slutsignalen gick skanderade Liverpoolfansen "Vikommer att vinna ligan" - och för tillfället så leder Liverpool Premier League.

Tottenham: Lloris; Naughton, Kaboul, Vertonghen, Rose; Bentaleb, Sigurdsson; Lennon, Chadli, Eriksen; Soldado. Avb: Friedel, Dawson, Dembélé, Sandro, Townsend, Winks, Kane.

Liverpool: Mignolet; Johnson, Skrtel, Agger, Flanagan; Gerrard, Henderson, Coutinho; Sterling, Sturridge, Suárez. Avb: Jones, Allen, Aspas, Sakho, Lucas, Cissokho, Moses.

Publicerad 2014-03-30 kl 18:50