Liverpool körde över Watford - Salah med drömmål: "Kandidat till årets mål"

Liverpool körde över Watford med hela 5-0 när Premier League var tillbaka.
Det, efter ett makalöst solomål av Mohamed Salah som spikade slutresultatet.
- Just nu finns det ingen bättre än Salah, säger Liverpool-tränaren Jürgen Klopp till BT Sport.

Under lördagen reste Liverpool till London för att ta sig an nykomlingen Watford. De kom till matchen med ett 2-2-resultat mot Manchester City i bagaget och letade därför efter en seger för studsa tillbaka till det vinnande spåret. Watford, i sin tur, fölorade senast mot Leeds och ville även de studsa tillbaka.

När startelvorna presenterades inför matchen var det framför allt i Liverpool som det skett förändringar. Caoimhin Kelleher och James Milner ersatte Alisson Becker och Fabinho, som inte hunnit tillbaka från landslagsuppdrag med Brasilien, och Trent Alexander-Arnold, Roberto Firmino och Naby Keita hittade tillbaka in i startelvan efter att inte ha startat mot Manchester City senast. För Watfords del är det första matchen som den nya tränaren Claudio Ranieri har hand om laget.

När matchen sedan blåstes igång dröjde det inte länge innan gästerna tog ledningen. I den nionde minuten spelade Mohammed Salah läckert fram Sadio Mané som kom till fint läge och placerade in 1-0 till Liverpool. Målet var senegalesens 100:e Premier League-mål. Det imponerande? Inget av målen har kommit på straff.

Bara några minuter efter var Salah sedan själv nära på att utöka. Egyptiern vände inåt från sin högerkant och skruvade ett vänsteravslut mot bortre stolpen, men Ben Foste sträckte ut och räddade.

Med tio mintuter kvar att spela av den första halvleken utökade Liverpool. Sadio Mané ställde Watfords backlinje med en passning till James Milner - som spelade fram Roberto Firmino framför öppet mål så brassen enkelt kunde stöta in 2-0 från nära håll.

I början av den andra halvleken satte Firmino trean. Andy Robertson försökte hitta fram till Salah vid den bortre stolpen, men inlägget bröts av en Watford-försvarare och Foster tvingades rädda brytningen. Men han lämnade en retur som Firmino höll sig framme på och stötte in i öppet mål.

Därefter skulle Salah slå till med ett makalöst mål. Efter att ha fått en pass av Firmino i straffområdet vände Salah bort tre Watford-försvarare innan han lekfullt skruvade in 4-0 vid den bortre stolpen.

"En kandidat till årets mål", skriver BBC Sport om målet.

På tilläggstids spikade Firmino sedan slutresultatet 5-0 efter att ha blivit friställd av inbytte Neco Williams. Målet innebar hattrick för Firmino, som tidigare haft problem med målskyttet för Liverpool. Idag var det istället islossning.

Men trots Firminos hattrick var snacket efter matchen kring Mohamed Salah och hans makalös mål. Liverpool-tränaren Jürgen Klopp var tydlig med vad han tycker om Salah.

- Kom igen, just nu, vem är bättre än Mohamed Salah? Vi behöver inte prata om vad Messi och Ronaldo har gjort för fotboll och deras dominans. Just nu finns det ingen som är bättre än Salah, säger Klopp till BT Sport.

Watford: Foster - Kiko, Troost-Ekong, Cathhart, Rose - Sarr, Kucka, Sissoko, Massina - Hernandez - Dennis.

Liverpool: Kelleher - Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson - Milner, Henderson, Keita - Salah, Firmino, Mané.