Liverpool krossade Brighton - Coutinho med "Ronaldinho-mål"

Liverpool bygger vidare på sin fina form.
Under lördagen vann laget med 5-1 borta mot Brighton.
- Om jag njöt av matchen? Inte riktigt, säger Liverpool-managern Jürgen Klopp till Sky Sports.

Liverpool har visat upp fin form de senaste veckorna och tagit fem segrar på de sex senaste Premier League-matcherna.

Under lördagen väntade nykomlingen Brighton på bortaplan och den drabbningen vållade inte några större problem för Jürgen Klopps mannar. I den 30:e minuten nickade Emre Can in 1-0 på en hörna och två minuter senare tryckte Roberto Firmino in 2-0 vid den bortre stolpen efter ett inlägg längs med marken från Philippe Coutinho.

I inledningen av den andra halvleken satte sedan Liverpool 3-0. Roberto Firmino avslutade en kontring och blev då tvåmålsskytt. Kort därefter reducerade dock Glenn Murray på straff, till 3-1.

4-1-målet kom i 87:e minuten när Philippe Coutinho rullade in en frispark i mål, under muren á la Ronaldinho. Två minuter senare nickade Brighton-spelaren Lewis Dunk in 5-1, när han styrde in ett inlägg från Coutinho i eget mål.

- Om jag njöt av matchen? Inte riktigt, inte hela tiden. Vi behövde vara tålmodiga i inledningen av matchen, säger Liverpools manager Jürgen Klopp till Sky Sports.

Liverpool-kaptenen Jordan Henderson till BBC:

- Vi spelade väldigt bra. Vi presterade bra över 90 minuter. Vi är besvikna över att vi inte kunde hålla nollan men totalt sett är vi överlyckliga med det här resultatet.

Lagens startelvor

Brighton: Ryan - Bruno, Duffy, Dunk, Bong - Knockaert, Stephens, Pröpper, Brown - Gross - Murray.

Liverpool: Mignolet - Alexander-Arnold, Lovren, Can, Robertson - Milner, Henderson, Wijnaldum - Salah, Firmino, Coutinho.