Liverpool med ny missräkning - föll mot Southampton efter försvararens tabbe

Ett avslut på mål.
Under måndagen föll "The Reds" efter att den förre Liverpool-spelaren Danny Ings utnyttjade Trent Alexander-Arnolds tabbe i den andra minuten.
- Vad som var en besvikelse, starten uppenbarligen, säger Jürgen Klopp enligt BBC.

Southampton och Liverpool sydde under måndagskvällen ihop omgång 17 i Premier League. Liverpools stjärna Thiago Alcântara har varit skadad sedan mitten av oktober men mot Southampton fanns stjärnan Thiago med från start.

Liverpool skulle få en kalldusch redan efter två minuter spelade. På ett inspel försökte Trent Alexander-Arnold få bort bollen men missbedömde studsen. Istället tog den tidigare Liverpool-spelaren Danny Ings sig till ett friläge innan han lugnt och behärskat slog bollen över Alisson och in i mål.

Liverpool jagade en kvittering direkt men laget hade problem. Närmast kom Sadio Mané med en nick precis ovanför ribban strax innan halvtidsvisslan.

I den andra halvleken fortsatte serieledaren att jaga ett kvitteringsmål och Mané skulle fortsätta att skapa flera heta chanser. Strax efter att klockan visade 60 tog sig Mané fram på vänsterkanten innan han avlossade ett skott, men avslutet precis utanför stolpen.

Istället var det hemmalaget Southampton som var närmast ett mål när Yan Valery var nära att sätta 2-0 men där Jordan Henderson räddade bollen på mållinjen.

Liverpool låg därefter på för ett kvitteringsmål men lyckades aldrig få nätet att rassla och inkasserade därmed sin andra förlust denna säsong. Laget behåller dock serieledningen på bättre målskillnad än tabelltvåan Manchester United.

Resultatet innebär att Liverpool står på tre raka matcher utan seger. För Southampton går det bättre som i och med måndagens resultat står på fem hållna nollan på de sex senaste matcherna.

- Vad som var en besvikelse? Hur lång tid hade det gått? Starten uppenbarligen. Inte bara målet men starten i allmänhet. Grattis till Southampton, de förtjänar det. Du vet exakt vad de kommer att komma med, det är svårt att bli förvånad men på något sätt lyckades vi. I början tappade vi flera bollar, det är inte raketevetenskap. Vi borde ha gjort bättre, säger Jürgen Klopp enligt BBC och fortsätter:

- Det är enastående spelare men vi var inte redo från starten.

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Henderson, Fabinho, Robertson, Thiago, Wijnaldum, Oxlade-Chamberlain, Salah, Firmino, Mane.

Southampton: Forster - Walker-Peters, Bednarek, Stephens, Bertrand, Armstrong, Ward-Prowse, Diallo, Djenepo, Ings, Walcott.