Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Liverpool portar tidning från Anfield

Foto: Bildbyrån

Liverpool portar från och med nu reportrar från The Sun från Anfield.
Bakgrunden är tidningens skildring av Hillborough-katastrofen.

Tabloiden The Sun har varit ett hatobjekt för Liverpoolfansen sedan Hillsboroughkatastrofen och tidningens upplaga har varit väldigt låg i staden, Detta beroende på de anklagelser mot Liverpoolfansen som tidningen publicerade efter Hillsborough-katastrofen där 96 Liverpoolfans miste livet.

I The Sun kunde man med icke namngivna polisskällor som bakgrund läsa, under rubriken "The Truth" ("sanningen"), uppgifter om berusade Liverpool-fans som hade orsakat katastrofen, och som påstods ha slagit ner ambulanspersonal, ha urinerat på poliser och att de skulle ha plundrat döda Liverpool-fans. I efterhand har det dock kunnats slå fast att katastrofen istället berodde på stora misstag i polisens arbete innan, under och efter katastrofen, och tidningen har bett om ursäkt.

Nu väljer Liverpool att inte ta emot ackrediteringsansökningar från journalister som jobbar för The Sun. Enligt BBC har Liverpools bojkott av tidningen att göra med en kampanj av en grupp som kallar sig "Total Eclipse of The S*n group", som jobbar för att folk inte ska köpa just den tidningen.

Enligt BBC har en talesperson för The Sun uttalat sig och sagt att tidningen "djupt ångrar" rapporteringen kring katastrofen och förstår att många i staden fortfarande känner av skadan den orsakade.

- The Sun och Liverpool FC har haft en fungerande relation i de 28 år som gått sedan Hillsborough-katastrofen. Vi kan inte göra skadan ogjord, men vi skulle vilja ha vidare dialog inom staden och visa att tidningen har respekt för folket i Liverpool. Att porta journalister från en klubb är dåligt för fans och dåligt för fotbollen, säger talespersonen enligt BBC.

Publicerad 2017-02-10 kl 18:32
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons