POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
PREMIER LEAGUE

Liverpool riskerar övergångsförbud - försökte värva tolvåring

Foto: Bildbyrån

Den engelska storklubben Liverpool riskerar att drabbas av ett övergångsförbud. Anledningen är att klubben försökt värva en tolvåring från Stoke, uppgav den engelska tidningen The Telegraph under torsdagen.

De senaste åren har de spanska giganterna Real Madrid, Barcelona och Atlético Madrid drabbats av övergångsförbud, efter att ha brutit mot reglerna gällande ungdomsvärvningar. Nu riskerar även den engelska ligafyran Liverpool ut att drabbas, efter att ha försökt värva en tolvårig spelare från Stoke.

Enligt källor till The Telegraph ska klubben ha lovat spelaren att erbjuda sig att fortsätta betala för hans privata skolgång - som Stoke tidigare betalat - men därefter dragit sig ur och lämnat tolvåringens föräldrar med tusentals pund i skolavgifter. Om spelaren nu ska representera någon annan klubb än Stoke, måste den nya klubben betala Stoke 49 000 pund. Det har gjort att tolvåringen nu inte får spela fotboll.

- Små böter för sådana här storklubbar kommer inte göra någon skillnad. Det som skulle ge enda som skulle kunna ge effekt är poängavdrag eller övergångsförbud, säger en källa med insyn i Premier League till The Telegraph.

Både Premier League och Liverpool har avböjt att kommentera uppgifterna.

Publicerad 2017-03-31 kl 10:55
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå