Liverpool rycker i tabelltoppen - körde över Leicester i seriefinalen

Liverpool stormar mot ligatiteln i England.
I kväll körde man över tabelltvåan Leicester på bortaplan.

Liverpool var i kväll tillbaka i ligaspel efter att i helgen ha vunnit VM för klubblag i Qatar. Man ställdes mot tabelltvåan Leicester City på bortaplan i en seriefinal, men matchen skulle visa sig bli en tämligen ensidig historia.

Liverpool tog ledningen efter en dryg halvtimme, då Roberto Firmino nickade in ett inlägg från Trent Alexander-Arnold. Minuten efter ledningsmålet hade Sadio Mané ett superläge att sätta 2-0 helt fri i straffområdet, men senegalesen sköt rakt på Kasper Schmeichel i Leicester-målet.

Trots en hel del chanser dröjde det till den 71:a minuten innan Liverpool ökade ledningen, efter att Caglar Söyüncü fått bollen på armen och domaren dömt straff. Nyinbytte James Milner gjorde inget misstag från elva meter och satte säkert bollen i mål till 2-0.

Liverpool nöjde sig inte där. Bara minuter efter 2-0 kom nästa mål, då Roberto Firmino tog emot en passning från Alexander-Arnold i straffområdet och sköt bollen i nät.

I minut 78 kom sedan 4-0, när Alexander-Arnold själv satte bollen bakom Schmeichel efter en snabb kontring.

Segern betyder att Liverpool nu toppar ligan med hela 13 poäng, där man dessutom har en match mindre spelad än tvåan Leicester. På hela säsongen har man bara tappat poäng i en enda match, krysset mot Manchester United på bortaplan.

I morgon kan Manchester City bli ny tabelltvåa, då man möter Wolverhampton på bortaplan. Man City är just nu en poäng bakom Leicester.

I nästa match ställs Liverpool mot Wolverhampton hemma på Anfield, en match som spelas på söndag. Leicester åker på lördag till London för att möta West Ham i sin nästa match.

Leicester: Schmeichel - Pereira, Evans, Soyuncu, Chillwell - Ndidi - Praet, Tielemans, Maddison, Barnes - Vardy.

Liverpool: Alisson- Alexander-Arnold, Gomez, van Dijk, Robertson - Henderson, Wijnaldum, Keita - Mané, Firmino, Salah.