Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Liverpool skakat - poängavdrag nära

Liverpool är på väg att få en ny ägare. Men klubben riskerar att bestraffas med nio minuspoäng om affären inte är klar före nästa fredag.

Premier League har gett amerikanska New England Sports Ventures rätt att ta över som ägare för Liverpool. Men de är också redo att ge Liverpool nio minuspoäng om affären inte är klar före nästa fredag - den 15 oktober.

Anledningen är att klubben kan hamna i förvaltning innan New England Sports Ventures hinner göra klart hela affären. Liverpools moderbolag Kop Holdings har nämligen skulder på nära tre miljarder kronor. En summa som ska betalas in före den 15 oktober. Om pengarna inte kommit in före det datumet och New England Sports Ventures inte hunnit bli ägare så hamnar klubben med största sannolikhet under förvaltning - i det här fallet under Royal Bank of Scotland. Och precis som ifjol då Portsmouth fick nio poängs avdrag då de hamnade under förvaltning så riskerar Liverpool detsamma i år.

Och Liverpool ligger illa till. Nuvarande ägana Tom Hicks och George Gillett är inte redo att släppa klubben till det pris på 300 miljoner pund som New England Sports Ventures har gett - och som klubbens styrelse tackat ja till. Hicks har tagit fallet till domstol. Vinner han målet eller får uppskov under veckan så finns det stor risk att Liverpool snart är sist i tabellen.

Publicerad 2010-10-08 kl 19:57
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons