Liverpool skuggar Chelsea

Liverpool slog Sunderland med 2-1 och skuggar därmed Chelsea i toppen. Men Sunderland hade läge att kvittera efter att Liverpool slagit av på takten.

-Vi skulle kontrollerat matchen bättre, säger Steven Gerrard till Viasat.

Steven Gerrard satte 1-0 på frispark.

I första halvlek var det inget snack. Titeljagande Liverpool var bättre. Laget dominerade och Sunderland, med Sebastian Larsson på bänken, fick jaga boll. Luis Suarez var het och det lyste av självförtroende från anfallaren. Men han hade ingen utdelning på sina chanser. Inte heller satte hans kamrater lägena han serverade.

När Liverpool fick frispark i ett bra läge med dryga fem minuter kvar av första halvlek var det många som tänkte sig att anfallaren från Uruguay skulle stega fram. Men det blev istället lagkaptenen Steve Gerrard.

-Han lät mig ta en ikväll, säger Gerrard till Viasat.

Och han tackade för möjligheten. Satte den utsökt med högern. Möjligen skulle Vito Manonne placerat sig lite bättre i målet. Men frisparken var hård, 1-0 till hemmalaget.

När andra halvlek startat skaffade sig Suarez nya chanser, men fortsatte missa. Men oavsett - sen såg matchen avgjord ut i den 49:e minuten. Daniel Sturridge gjorde 2-0 efter att bollat touchat en försvarare och letat sig upp mot vänster kryss.

Men då slog Liverpool av på takten och släppte in Sunderland i matchen.

-Vi skulle kontrollerat matchen bättre, säger Gerrard.

På nick från nära håll efter en hörna kom reduceringen, 1-2 genom Ki Sung-Yueng. Med knappa kvarten kvar.

Kvitteringschanserna kom, men Liverpool lyckades hålla undan. Därmed är man bara en poäng efter Chelsea i ligatoppen.

Publicerad 2014-03-26 kl 20:24