Liverpool till FA-cupfinal - City föll efter jättetavla

FA-cupen

Sadio Mané sänkte City och tog Liverpool till FA-cupfinal.
Josep Guardiolas lag skapade nerv i slutet - men föll på Wembley.
- Vi är väldigt glada över segern och över att vi är i final, säger Mané enligt BBC.

Manchester City ställdes under lördagen mot Liverpool i en FA-cupsemifinal på Wembley i London. Manchester City-tränaren Josep Guardiola valde att placera stjärnspelarna Kevin De Bruyne och Riyad Mahrez på bänken, och fick sota för det i första halvlek.

Liverpool kom ut som det starkaste laget och tog ledningen redan efter tio minuters spel, då mittbacken Ibrahima Konate skallade in bollen i mål till 1-0. Därmed var Liverpools drömstart ett faktum, och några minuter senare var det plötsligt 2-0 på resultattavlan.

Manchester City-målvakten Zack Steffen, som tog plats i mål i stället för Ederson, stod för en jättetavla, då han höll i bollen lite för länge framför eget mål, vilket gjorde att Sadio Mané hann fram till målvakten och tacklade in kulan i nät till utökad ledning.

- Det var en olyckshändelse och han lär sig för framtiden. När bollen är där kan allt hända. Jag har pratat med laget och inte med honom personligen. Han är stark, säger City-tränaren Josep Guardiola till BBC.

Strax före halvtid utökade Liverpool igen, då Mané blev tvåmålsskytt till 3-0 och därmed såg Liverpool ut att få en bekväm resa till final.

Men tidigt i andra halvlek reducerade Jack Grealish och när Bernardo Silva sedan reducerade på övertid, så var det nerv i matchen igen. City tryckte på för en kvittering, men orkade inte hela vägen och därmed blev Liverpool klart för final.

- Det är speciellt. Vi spelade mot ett av de bästa lagen i världen och det är stort att vinna den här typen av matcher, speciellt i en semifinal. Vi är väldigt glada över segern och över att vi är i final, säger Mané enligt BBC.

Liverpool ställs nu mot vinnaren mellan Chelsea och Crystal Palace i FA-cupfinalen den 14 maj på Wembley Stadium. Samtidigt väntar även ett tufft schema med två semifinalmöten med Villarreal i Champions League och viktiga matcher i titelstriden i Premier League.

Jürgen Klopp ser fram emot de sista matcherna.

- Jag tror inte att vi har en hel vecka ledigt innan den sista matchen. Det är tufft, men vem bryr sig? Vi kom hit för att gå till final, säger tränaren enligt BBC.

Manchester City: Steffen - Cancelo, Stones, Ake, Zintjenko - Silva, Fernandinho, Foden - Jesus, Sterling, Grealish.

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Konate, van Dijk, Robertson - Keita, Fabinho, Thiago - Salah, Diaz, Mane.