Liverpool tog 17:e raka ligasegern – Premier League-titeln fem omgångar bort

Jürgen Klopps Liverpool stormar mot Premier League-titeln.
Sadio Manés mål under lördagen räckte och såg till att klubben tog smått osannolika 17:e raka ligasegern.

20 oktober 2019.

Det var inte då Liverpool förlorade senast i ligan – utan de var då som de tappade poäng senast. Sedan det oavgjorda resultatet borta mot Manchester United i oktober har Liverpool vunnit, vunnit och vunnit.

Kvällens möte med Norwich i Premier League var inget undantag – även om segern satt långt inne.

Tabelljumbon Norwich fick dock ett kanonläge att ta ledningen i den första halvleken men Alisson i gästernas mål kom ut och avvärjde fint. I stället för 1-0 till hemmalaget var det Liverpool som spräckte nollan med tolv minuter kvar av matchen.

Jordan Henderson hittade Sadio Mané i straffområdet, senegalesen tog ner bollen, vände runt och klippte in 1-0 med vänstern – ett mål som också blev matchens enda och ett mål som innebär att Liverpool nu har tagit 17 raka ligasegrar.

Liverpool är nu fem segrar bort från att vinna Premier League. Vinner Klopps lag de kommande fem matcherna – samtidigt som Manchester City går rent – så är titeln ett faktum. Detta innebär att The Reds kan säkra titeln hemma mot Crystal Palace den 21 mars – i omgång 31.