Liverpool tog en tung seger i titelstriden på bortaplan mot Crystal Palace.
Efter mycket om och men reste de hem med en 3-1-seger efter mål.
- Alisson räddade oss på ett fantastiskt sätt flera gånger, säger Alex Oxlade-Chamberlain till Sky Sports.

Under söndagen reste Liverpool till London för att ta sig an Crystal Palace på Selhurst Park.

När startelvorna presenterades inför matchen stod det klart att Jürgen Klopp gjorde två förändringar från cupsemifinalen mot Arsenal i veckan: Alisson var tillbaka i mål istället för Caoimhin Kelleher och Alex Oxlade-Chamberlain var tillbaka från skada istället för Kaide Gordon.

När matchen sedan blåstes igång tog Liverpool tag i taktpinnen med en gång. Gästerna dominerade bollinnehavet och redan efter åtta minuter fick de utdelning. Virgil van Dijk dök upp i Palaces straffområde på Andy Robertsons hörnspark och stångade in en 1-0-ledning till Liverpool med sitt andra ligamål för säsongen.

20 minuter senare skulle gästerna även utöka sin ledning. Robertsons inlägg från vänsterkanten letade sig fram till Oxlade-Chamberlain vid den bortre stolpen, som tog emot och sköt in 2-0 till Liverpool.

Innan halvlekens slut var Palace nära att reducera flera gånger om, då Liverpool-försvaret knakade. Men bollen ville inte in, hemmalaget hade inte marginalerna på sin sida.

Palace fortsatte att skapa chanser i inledningen av den andra halvleken. Connor Gallagher var nära att nicka in 2-1 från nära håll och sedan var Odsonne Edouard nära på att klacka in en reducering. Men alltjämt förblev det en 2-0-ledning till Liverpool.

Reduceringen skulle komma, dock. Tio minuter in i den andra halvleken fick Jean-Philippe Mateta en perfekt passning i djupled bakom Liverpool-försvaret, varpå han frispelade Edouard som kunde rulla in 2-1 i öppet mål. Plötsligt var det match igen.

Men trots att Palace var närmast att göra nästa mål var det istället Liverpool som gjorde det. I slutet av matchen blev Diogo Jota nedriven av Palace-målvakten Vincente Guaita i straffområdet och domaren dömde straff efter VAR-granskning. Fram till straffpunkten klev Fabinho, som kyligt rullade 3-1 till Liverpool.

3-1 slutade även matchen och Liverpool rycker därmed i kampen om andraplatsen. De ligger nu fyra poäng framför Chelsea, trots en match mindre spelad. Upp till Manchester City på förstaplatsen skiljer det nio poäng, Liverpool har även en match mindre spelad än dem med. Palace, i sin tur, ligger på 13:e plats med 24 poäng.

Efter matchen passade målskytten Alex Oxlade-Chamerblain på att hylla Liverpools målvakt, Alisson Becker, som stod för flera matchavgörande räddningar.

- Efter 35 minuter tappade vi vår nivå lite grann. Alisson räddade oss på ett fantastiskt sätt flera gånger och hade några fina ögonblick. Det finns inte någon annan vi hade velat ha i mål än honom, säger han till engelska Sky Sports.

Crystal Palace: Guaita - Ward, Andersen, Guehi, Mitchell - Gallagher, Hughes, Schlupp - Olise, Mateta, Edouard.

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson - Henderson, Fabinho, Jones - Oxlade-Chamberlain, Firmino, Jota.