Liverpool tog viktig seger i kampen om CL-platserna

Liverpool gästade Sheffield United under söndagskvällen.
Och det blev en planenlig 2-0-seger.
- Målet är för Alissons pappa - vila i frid, säger målskytten Curtis Jones efter matchen.

Sheffield United tog emot Liverpool under söndagskvällen, och det skulle bli en jämn match. Liverpool hotade en del offensivt i den första halvleken. Roberto Firmino och Mohamed Salah hade båda chansen att ge Liverpool ledningen, men ingen av dem tog vara på chanserna och det var fortsatt 0-0.

Efter 35 minuter trodde nog många Liverpool-supportrar inte sina ögon när nyförvärvet Ozan Kabak petade in bollen i eget mål, men Sheffield-spelaren som pressade var offside och målet godkändes inte.

När domaren sedan blåste av för halvtid stod det 0-0 på resultattavlan.

Bara några minuter in i den andra halvleken spräckte Liverpool nollan. Trent Alexander-Arnold kom runt på högerkanten och spelade in bollen i boxen, och efter en misslyckad kontring kunde Curtis Jones sätta dit 1-0 säkert.

Senare kom även 2-0 när Roberto Firmino kombinerade sig fram och testade skott. Skottet styrde och ställde Aaron Ramsdale i Sheffield-målet. 2-0 Liverpool var ett faktum.

2-0 slutade även matchen, och Liverpool tog en viktig seger i kampen om Champions League-platserna. Nu är de en poäng bakom Chelsea på femte plats, och två poäng bakom fyran West Ham.

Efter matchen hyllade målskytten Curtis Jones sin lagkamrat Alisson Becker efter matchen, vars pappa gick bort i dagarna.

- Jag skulle vilja ta den här tiden och säga att målet är för Alissons pappa, vila i frid. Om "Ali" ser det här, det här är för dig bror. Han är stark, han är en stor del av laget. Han är inte här i dag, vi saknar honom helt klart, säger Jones till Sky Sports.

Sheffield: Ramsdale - Baldock, Ampadu, Jagielka, Bryan, Stevens - Lundstram, Norwood, Fleck - McGoldrick, McBurnie

Liverpool: Adrian - Alexander-Arnold, Phillips, Kabak, Robertson - Jones, Thiago, Wijnaldum - Salah, Firmino, Mané