POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
PREMIER LEAGUE
2v

Liverpool undviker uteslutning ur ligacupen - straffas med böter

Foto: Bildbyrån

Liverpool riskerade att uteslutas ur ligacupen efter att klubben använt en otillgänglig spelare.
Nu meddelar EFL att klubben enbart straffas med böter och inte kastas ut ur tävlingen.
”Det är inte lämpligt att utesluta Liverpool från tävlingen på grund av ett antal förmildrande omständigheter” skriver EFL i ett uttalande.

Liverpool vann enkelt med 2-0 mot MK Dons i den tredje omgången av den engelska ligacupen. Men i efterhand visade det sig att Liverpool använt sig av Pedro Chirivella, som inte var tillgänglig för spel. Det var något som kunde renderat i uteslutning från turneringen.

Detta eftersom mittfältaren inte hade fått klartecken till spel efter att han återvänt till Liverpool efter en lånesejour i spanska Extremadura. Men nu meddelar den engelska fotbollsliga, EFL, att Liverpool klarar sig undan med böter på cirka två miljoner kronor.

”Efter en omfattande granskning av all fakta, fastställde styrelsen att det inte är lämpligt att utesluta Liverpool från tävlingen på grund av ett antal förmildrande omständigheter.” skriver EFL i ett uttalande.

”Särskilt noterade styrelsen att klubben sökt hjälp från fotbollsförbundet att säkra klartecken får spelaren innan säsongen och att klubben har kunnat använda spelaren i reservlagsserien och en cupmatch, vilket resulterade i att brottet inte upptäcktes förrän klubben rapporterade problemet till EFL och Premier League efter matchen mot MK Dons.”

Liverpool meddelar å sin sida att de accepterar domen och straffet från EFL.

”Vi anser att straffet står i proportion till den tekniska felaktighet som har gjorts och kommer inte att göra några ytterligare åtgärder” skriver klubben i ett uttalande.

”Även om det finns förmildrande omständigheter, som stod utanför vår kontroll, anser vi att det är lämpligt att vi ber om ursäkt till tävlingens arrangör och även till Milton Keynes Dons”.

Liverpool kommer i den fjärde rundan av cupen ställas mot Arsenal på hemmaplan.

Publicerad 2019-10-02 kl 19:37
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå