Liverpool vände negativa trenden - Mané bakom allt i seger

Liverpool är tillbaka på vinnarspåret.
Meseysidelaget vann med 2-1 mot Bournemouth efter mål och assist av Sadio Mané.
- Jag vet vad killarna är kapabla till, säger Liverpool-tränaren Jürgen Klopp till BBC.

Liverpool gick förra helgen på en mina då man förlorade med 3-0 mot Watford. Det följde man upp med att förlora med 2-0 mot Chelsea i FA-cupen. Men nu har laget satt punkt för den negativa trenden. Liverpool slog Bournemouth med 2-1 - och Sadio Mané fick ikläda sig hjälterollen.

Det började annars inte särskilt bra för hemmalaget på Anfield.  Efter lite mindre än tio minuters spel kontrade Bournemouth i svallvågorna av omställningen satte Jefferson Lerma in ett precist inspel till Callum Wilson, som rullade in 1-0.

Merseysidelaget kom dock tillbaka. I den 25:e minuten bröt Sadio Mané högt upp på Bournemouths planhalva och hade i princip fri lejd till målet. I straffområdet spelade han till Mohamed Salah, som gjorde 1-1.

Kort därefter tog även Liverpool ledningen. Virgil van Dijk bröt på mittplan och slog en passning i djupled till Sadio Mané. Senegalesen gjorde inget misstag av den chansen. 2-1, vilket också var ställningen i paus.

I den 60:e minuten var Bournemouth nära att kvittera. Ryan Fraser lyfte bollen över målvakten Adrian och den var på väg in i mål. Men James Milner sprang för glatta livet och räddade på mållinjen.

Men det blev ingen kvittering. Matchen slutade 2-1.

Jag vet vad killarna är kapabla till, men jag är den som spelar, det är de som gör det. Vi har sagt förut att självförtroende inte är något man får och stoppar i sin ficka resten av ditt liv. Det kommer och går, säger Liverpool-tränaren Jürgen Klopp till BBC.

Liverpool leder nu Premier League på 82 poäng. Tvåan Manchester City har 57 poäng, dock med två matcher mindre spelade än Liverpool.

Liverpool: Adrian - Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Milner - Oxlade-Chamberlain, Fabinho, Wijnaldum - Salah, Firmino, Mane

Bournemouth: Ramsdale - Stacey, S Cook, Ake, Smith - Billing, Lerma, L Cook - Fraser, Wilson, Stanislas