Liverpool vände på Anfield - vann klart mot Stoke

Stoke fick en drömstart mot Liverpool på Anfield. Men hemmalaget vände på matchen och tog en klar 4-1-seger och tar tillbaka andraplatsen i Premier League.

Manchester City gick om Liverpool i Premier League-tabellen och upp på en andraplats efter seger under annandagen. På tisdagskvällen kom svaret från Pool: en klar 4-1-seger mot Stoke.

Roberto Firmino startade för hemmalaget trots att stjärnan åkt fast för rattfylla under julafton.

Stoke fick en kanonstart på matchen när Jonathan Walters nickade in 1-0 i den 12:e minuten.

Tio minuter före halvtidsvilan utjämnade Liverpool genom Adam Lallana. Engelsmannen tog till vara på en retur och skickade in 1-1. Kort därefter skulle Roberto Firmino se till att hemmalaget vänt på matchen. Brassen sköt ett skott som studsade i båda stolparna och in i mål. En kvart in i den andra halvleken utökade Liverpool ledningen. Sadio Mané störtade fram på ett inlägg och i sitt försök att avstyra petade Gianelli Imubla in bollen i eget mål.

Daniel Sturridge byttes in i den 69:e minuten för Liverpool. Och efter mindre än en minut på planen snappade anfallaren upp en usel hemåtpass och rundade målvakten innan han rullade in 4-1. Målet var Sturridges första i Premier League den här säsongen.

Liverpool tog i och med 4-1-segern tillbaka andraplatsen från City. Avståndet upp till serieledaren Chelsea är sex poäng.