Liverpool vann toppmötet - femte raka bortanollan

Liverpool höll sin femte raka nolla på bortaplan när de vann mot Southampton med 2-0.

Raheem Sterling ersättate Daniel Sturridge i Liverpools lag när de gästade Southampton. Man saknade dessutom skadade Mahmadou Sakho och Dejan Lovren fick därmed sin första start sedan 14 december - mot sitt förra lag.

När matchen startade hann det inte ens gå en minut innan Djuricic rusade in i Liverpools straffområde och föll efter en lätt kontakt med Can. Southampton ville ha straff men domare Kevin Friend lät spelet fortgå.

Och det hann gå knappt två minuter innan Coutinho fick skottlägge och brasilianaren dunkade in ett stenhårt skott via ribban - utom räckhåll för Fraser Forster.

Ytterligare några minuter senare ville Djuricic ha straff igen  -  den här gången i närkamp med Joe Allen. Men även denna gång nekade domare Friend.

Strax innan halvtid hade Southampton ett jätteläge när Elia tog sig in bakom Liverpools försvar och försökte lyfta bollen över en utrusande Mignolet som lyckades blockera precis utanför sitt straffområde. Oklart om den tog Mignolet i bröstet eller på handen.

Efter drygt 70 minuters spel resulterar dubbelt sjabbel i Sputhampton i att Liverpool kan utöka sin ledning. Först tappade hemmalaget boll på egen planhalva så att Liverpool kunde gå på attack. Bollen gick till Moreno till vänster som spelade in mot straffpunkten där Southampton rensade uselt varpå bollen till slut hamnade hos Raheem Sterling som kunde göra sitt elfte mål för säsongen.

Resultatet 2-0 stod sig och resultatet betydde att Liverpool höll sin femte raka nolla på bortaplan. Sedan gör de tre poängen att man återigen går om Tottenham upp till en sjätteplats.

Publicerad 2015-02-22 kl 19:12