Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Liverpool vill snuva Blåvitt och Öis på 15-årig svensk

Kristoffer Pettersson hade tänkt gå till en göteborgsklubbs ungdomslag i sommar, men hastigt och lustigt ändrades planerna och nu vill Liverpool värva 15-åringen.

Kristoffer Pettersson spelar just nu som yttermittfältare i Sävedalens IF i division tre och valde mellan göteborgsklubbarna för en övergång i sommar. Men innan han tog det steget ville han skaffa sig en erfarenhet och hans agent ordnade ett provspel i Liverpool. Någon övergång fanns inte i tankarna då, men det ändrades snabbt.
- Jag skulle bara åka dit för att få en erfarenhet och en merit men så gick det så pass bra där att det har förändrats lite i mina tankar, berättar han för fotbollskanalen.se.

Vad hände?
- Jag fick spela tre matcher. I den första matchen gjorde jag ett mål och två assist, sedan blev jag mållös i den andra matchen. Jag skulle åka hem på fredagen men eftersom flygen krånglade blev jag kvar och då ville de att jag skulle stanna kvar och spela en match med Liverpools riktiga lag (U17-laget) mot Sheffield United. Jag var ensam av alla killarna som provtränade om att få spela den matchen. Där gick det också bra och jag gjorde mål mot Sheffield. Sedan ringde tränarna första dagen när jag kom hem och sa att de ville ha tillbaka mig så snabbt som möjligt.

Vill du flytta?
- Det är ett jävligt stort steg men när man får en sådan här chans så vill man ju ta till vara på den. Mina föräldrar har sagt att de kan tänka sig att flytta med, det är ju ett äventyr för dem också att bo i England. Jag vet inte hur jag gör ännu, det har ju inte ens gått en vecka och just nu är det väl 50-50 hur det blir.

Örgryte och IFK Göteborg är ju också intresserade, vad erbjuder de rent sportsligt?
- Jag skulle gå in i tipselit och spela varje U21-match i veckan om jag exempelvis valde Öis. Å andra sidan känner jag att det finns mer att hämta i England – och man behöver ju inte stanna där för alltid.

Pettersson hade sedan tidigare beslutat att han skulle lämna klubben i sommar för att testa lyckan i en större klubb. Nu kan det bli en riktigt stor sådan. Han tror själv inte att Sävedalen kommer att ställa sig i vägen för en övergång. Han beskrivs som en teknisk en mot en-spelare som utan problem kan göra sin gubbe, inte minst i fart. Helst huserar han på yttermittfältet men han kan även spela anfallare. Vilka som nyttjar talangen nästa säsong är ännu oklart, i nästa vecka ska han sätta sig med agenten och sin rådgivare för att prata igenom framtiden.

Publicerad 2010-04-23 kl 20:53
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons