Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Liverpoolprotest mot de skenande biljettpriserna

Sedan 1990 har biljettpriserna på Anfield mer än tiodubblats.

Inför lördagens match mot Stoke protesterade Liverpoolfansen återigen mot de skenande priserna.

Sedan grundandet av premier League 1992 har biljettpriserna ökat dramatiskt i den engelska högstaligan och protester mot priserna är inte ovanligt.

På Anfields berömda kortsida The Kop protesterade fansen i slutet av oktober med en banderoll där det stod ”Supporters not customers” (Supportrar inte kunder) och en där det stod ”Kop kids pay adult prices” (Ungarna på The Kop betalar vuxenpris).

Och inför lördagens hemmamatch mot Stoke var det dags för en ny protest. Inga av de sedvanliga flaggorna syntes utan i stället en banderoll som visade utvecklingen av biljettpriserna sedan 1990 – och en text som löd ”let me tell you about at poor kid” (Nu ska jag berätta om en fattig unge).

Flaggorna gjorde exempel på prisökningen från 1990 då den billigaste matchbiljetten kostade fyra pund – till 2010 då den kostade 43 pund. En ökning som vida överstiger såväl konsumentprisindex som inflation.

Enligt Liverpool Echo kostar idag den en biljett till en enskild match på Anfield mellan 37 och 59 pund för en vuxen, motsvarande ungefär 430 till 690 kronor.

 

Publicerad 2014-11-29 kl 17:17
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons