Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Liverpools ägare: Nu säljer vi klubben

Hicks och Gillett har fått nog. Det har pratats om försäljningen i många månader nu och i ett utlåtande på klubbens hemsida säger du att de kommer att sälja klubben och gå vidare.

Den stora anledningen till beslutet är den skuld på £237 miljoner som Liverpool dras med, och en Martin Broughton har nu blivit utsedd till ny ordförande för att kunna genomföra försäljningen.

– Jag kommer att ansvara över denna försäljning på rätt sätt, för att främja klubben och dess supportrar.

Klubbens intäkter har ökar med 55 procent, enligt Liverpools hemsida, vilket förstås kan öka Broughtons chans att locka till sig nya investerare.

– Liverpool är en av världens största klubbar och mitt mål är att försöka att hitta nya ägare som kan bygga på klubbens nyligen förbättrade finansiella resultat för att kunna hjälpa att leverera sportslig framgång, säger Broughton.

Hicks och Gillett tackar alltså för sig.

– Att äga Liverpool de senaste tre åren har varit en givande och spännande erfarenhet för oss och våra familjer. Efter att ha sett klubben växa så här långt har vi nu beslutat oss för att sälja klubben till ägare som är beslutsamma att ta klubben till nästa nivå i tillväxt och utveckling.

Att döma av det budskap som Liverpoolfansen levererat till ägarna den senare tiden – plakat med ”Yanks out” – kan de nog inte vänta sig något varmt farväl.

Publicerad 2010-04-17 kl 09:34
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons