Liverpools drömresultat: City skrällföll mot Newcastle

Det jublas rejält i Liverpool i kväll.
Manchester City föll mot bottenlaget Newcastle, trots ledning med 1-0.
- En fantastisk insats, säger Newcastle-tränaren Rafa Benitez enligt BBC.

Under onsdagen har Liverpool chansen att rycka i toppen av Premier League. Vid seger hemma mot Leicester kommer Jürgen Klopps mannar leda ligan med hela sju poäng. Det eftersom Manchester City överraskande föll mot Newcastle under tisdagen.

City tog ledningen med 1-0 redan efter 25 sekunder, genom Sergio Aguero. Men bottenlaget Newcastle vände i den andra halvleken. Salomon Rondon kvitterade i den 66:e minuten och med tio minuter kvar att spela satte Newcastle 2-1 på straff efter att Fernandinho slarvat med bollen och därefter tacklat ner en motståndare.

Det här var Citys första förlust mot Newcastle i ligan sedan september 2005. Då avgjorde Michael Owen för Newcastle.

Förre Liverpool-managern Rafa Benitez, nu i Newcastle, lär kunna räkna med en och annan kram av tacksamhet om han dyker upp i sin tidigare hemstad framöver.´

- En fantasisk insats av alla och att vinna mot ett så bra lag som Manchester City... de har allt. De är så bra att när du tar tre poäng mot dem vet du att spelarna gjort det riktigt bra, säger Benitez, enligt BBC.